18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Készítsd el a saját Shamballa karkötődet

Megosztás
Stílus

Készítsd el saját Shamballa típusú karkötődet! A manapság oly divatos Shamballa karkötők nemcsak mutatósak, de egyszerűen el is készíthetőek. Színeit összeállíthatod saját ízlésvilágod szerint, és elkészítése igazán kreatív elfoglaltságot nyújt. Lehet csillogó, és bármit bele is írhatsz, csak betűk kérdése.


Készítsd el saját Shamballa típusú karkötődet!

A manapság oly divatos Shamballa karkötők nemcsak mutatósak, de egyszerűen el is készíthetőek.

Színeit összeállíthatod saját ízlésvilágod szerint, és elkészítése igazán kreatív elfoglaltságot nyújt.

Lehet csillogó, és bármit bele is írhatsz, csak betűk kérdése.

Amire szükséged lesz:
  • zsinór (fontos, hogy műszálas legyen, hogy öngyújtóval meg lehessen olvasztani a szálvégeket)
  • 5 db 10 mm-es kristályos shamballa gyöngy
  • 6 db 10 mm-es ásványgolyó (én hematitot szoktam használni, de természetesen ez is lecserélhető bármilyen más gyöngyre)
  • 2 db 8 mm-es ásványgolyó
  • öngyújtó
1

Először is, mérd le a csuklókerületed, ehhez adj hozzá kb. 30 cm-t, és vágj le egy ekkora darabot a zsinórból. A zsinór egyik végét fogasd be, hogy feszes és egyenletes legyen a csomózás. Ehhez használhatsz egy csatos iratfogót, de akár a kinyitható asztal lapjai közé is beszoríthatod a szálat. A csomózást ne a zsinór végétől kezd, hanem attól kb. 15 cm-re.

2

Készíts rá 2-3 db csomót (felváltva jobb, valamint bal oldali hurkolással), majd kezdd el felfűzni a gyöngyöket. Én a két oldalára szoktam felfűzni az ásványgolyókat. Minden gyöngy után 2 csomót készíts.

3

Haladj szép sorban, 3 db ásványgolyó, majd az 5 db shamballa gyöngy, és ismét 3 db ásványgolyó.

4

Miután felfűzted az utolsó gyöngyöt is, alaposan szorítsd meg a záró csomót, és a szálak végétől kb. 3 mm-re vágd el őket.

5

Ha ezzel megvagy, az öngyújtóval óvatosan olvaszd meg a szálvégeket, majd az öngyújtó fém részével lapítsd el. Vigyázz, hogy az alap szál ne sérüljön (és az ujjaid se)!

6

A karkötő két oldalán lógó hosszú szálakat fordítsd egymással szembe, fogd össze őket, és kezdd el összecsomózni egy kb. 30 cm-es különálló szállal, úgy, ahogy a karkötőt kezdted, csak most nem egy, hanem két szál az alapunk.

7

Készíts olyan hosszúságú makramé záró részt, amekkorával a karkötő pont körbeéri a csuklódat. Én egy picit rá is szoktam hagyni, hogy ne legyen túl szoros. Ha ezzel is megvagy, vágd el a szálakat a végüktől 3-3 mm-re, majd olvaszd meg őket és nyomkodd rá a csomózott részre.

8

Ezután a 8 mm-es golyókat fűzd fel a lelógó szálakra.

9

Ha fent vannak a golyók, húzd össze a makramé részt, és a szálakra köss egy-egy csomót a golyók mögé (én kb. 6-8 cm-es lelógó részt szoktam hagyni). Ezután vágd le a maradék zsinórt, és a csomókat is olvaszd meg picit, hogy ne bomoljanak ki használat közben.

10

Ezután nincs más dolgod, mint viselni a saját készítésű karkötődet! :) A család számára is nagyon szórakoztató elfoglaltság, készíthetsz kislányoddal együtt is hasonló ékszert, bármilyen gyöngyökkel (az olvasztásos részeket azért jobb, ha Te csinálod).

Kiváló kézműves ajándék, minden alkalomra! 

Megnézem a galériát, milyen karkötők tetszhetnek nekem!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Stílus

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek