18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A nő, ha szabad

Megosztás
Kultúra

A nő, ha szabad címmel Makány Márta a Design Hét Budapest keretei között az Iparművészeti Múzeumban mutatja be legújabb kollekcióját október 5-én este 6 és 8 órakor. A tervező nem hazudtolja meg magát. A női szerepek sokszínűségét ragadja meg, így kerül a menyasszonyok fejére fekete kalap, a decens, dolgozó nőre egy szokatlan csipkekreáció, a gyerekével sétálni induló anyára pedig egy kihívó szoknya.


A nő, ha szabad címmel Makány Márta a Design Hét Budapest keretei között az Iparművészeti Múzeumban mutatja be legújabb kollekcióját október 5-én este 6 és 8 órakor.

A tervező nem hazudtolja meg magát.

A női szerepek sokszínűségét ragadja meg, így kerül a menyasszonyok fejére fekete kalap, a decens, dolgozó nőre egy szokatlan csipkekreáció, a gyerekével sétálni induló anyára pedig egy kihívó szoknya.

„Egy nőnek manapság számtalan szerepben kell megfelelni. Egyszerre vagyunk szerelmek és anyák, barátnők és kollégák, főnökök és még a szüleink gyerekei is. A női szerepek sokszínűségét könnyű megragadni, én azonban azt szerettem volna megmutatni, hogy ezeknek is sokfélre értelmezése van, lehet szabadságunk. Olyanok vagyunk, amilyenek. Megengedhetjük magunknak, hogy olyanok legyünk, amilyenek. Bátrak például. Akik fel merik vállalni azt is, hogy nem felelnek meg 100 százalékosan valamelyik szerepnek. A kollekció szokatlanságával ezt szeretném megjeleníteni. Hogy én is merem szabadon kezelni a hagyományos ruhadarabokat. Fekete térdzokni a menyasszonynak? Miért ne? Az én menyasszonyaim maguknak akarnak megfelelni, elfogadják önmagukat úgy, ahogy vannak, ez teszi lehetővé számukra azt, hogy a környezetüket, férjüket, gyereküket, anyjukat, főnöküket is elfogadják olyannak, amilyenek.” – nyilatkozta a tervező legújabb kollekciójával kapcsolatban.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ruhaipari formatervező- és nyomott anyag szakán diplomázott, majd ugyanott mesterfokozatot szerző Makány Márta márkájának mindhárom fő irányvonala megjelenik majd a bemutatón: a Makány Márta Bridal Wear, mely az esküvői ruhákat foglalja magában, a Makány Márta Collection, mely az estélyi ruhákat tartalmazza, valamint a Makány Márta Boutique névre hallgató hétköznapi ruhákat vonultatja fel.

Program

A Design Hét Budapest szombati, október 5-i programjai között az Iparművészeti Múzeum kiemelt eseménye a Makány Márta bemutató, melyre jegyek már elővételben, 20 %-os engedménnyel kaphatók a port.hu-n, a Libri áruházakban, valamint a helyszínen.

A galériában megnézem a kollekciót! 

A képre kattintva, teljes méretben látható.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat