18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

December 6 - A Mikulás Napja - Mikulás történelem

Megosztás
Kultúra

Minden évben örülhetnek a kicsik és a nagyok is a Mikulás látogatásának. Miklós napjára (dec.6.) virradó reggelre teszi bele kipucolt csizmánkba vagy kiakasztott zokninkba a narancsot, mogyorót, édességeket, karácsonyi sütiket és a kisebb ajándékokat is. A gyerekek mindig izgatottan és kíváncsian várják a Mikulás érkezését. Legtöbbször nem is akarnak előző éjszaka aludni, hogy megpillanthassák a Télapót és segítőit munka közben, azonban szerencsére az álommanó általában korábban elér hozzájuk, mint a Mikulás.


Minden évben örülhetnek a kicsik és a nagyok is a Mikulás látogatásának.

Miklós napjára (dec.6.) virradó reggelre teszi bele kipucolt csizmánkba vagy kiakasztott zokninkba a narancsot, mogyorót, édességeket, karácsonyi sütiket és a kisebb ajándékokat is.

A gyerekek mindig izgatottan és kíváncsian várják a Mikulás érkezését. Legtöbbször nem is akarnak előző éjszaka aludni, hogy megpillanthassák a Télapót és segítőit munka közben, azonban szerencsére az álommanó általában korábban elér hozzájuk, mint a Mikulás.

Az igazi Mikulás, azaz Szent Miklós püspök 340 évvel Krisztus előtt a törökországi Myra-n élt. Nagyon irgalmasnak és jótékonynak tartották. Minden tulajdonát vagy adományként kapott dolgot elajándékozott, méghozzá a gyerekeknek és a rászorulóknak. Emiatt tartják Miklóst a gyermekek védőszentjének: a jó és szorgalmas gyerekeket évről évre  megjutalmazza, a lustákat pedig megbünteti segédje, a Krampusz segítségével. A Krampusz egy kis ördögalak, aki csak virgácsot hoz és a hiedelmek szerint hatalmas zsákjában el is viheti a rossz gyerekeket.

Manapság már a legtöbb karácsonyi vásárban és bevásárlóközpontban találkozhatunk a Mikulás egyik képviselőjével. Fehér szakállával, piros kabátjában és félrecsúszott sapkájában mindegyikük végtelen jóságot és kedvességet sugároz az arra járóknak.

A többgyermekes családokhoz gyakran házhoz megy a Télapó és minden gyereknek személyesen hoz egy-egy ajándékcsomagot, dicséret vagy feddés kíséretében. Ez természetesen egy kisgyermeknek nagyon nagy  élmény! A bátrabb gyerkőcök örülnek a személyes látogatásnak, a félénkebbek, vagy akiknek rossz a lelkiismeretek pedig szinte remegnek a félelemtől. A Mikulás természetesen mindent lát és egész évi cselekedeteinkről is mindent tud. Mindannyiunk számára van nála ajándék, a csintalanoknak pedig aranyvirgácsot és egy kis megdorgálást is kioszthat.

Pozitívkisugárzás


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Kultúra

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek