18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Milyen típusba tartozom, és milyen színű kiegészítők illenek hozzám? - Haj tipológia

Megosztás
Tipológia

Ha szeretnénk kihangsúlyozni hajunk színét, először azt kell megvizsgálnunk, hogy milyen típusba tartozunk. Hajszínenként eltérő, hogy meleg, vagy hideg típusúak vagyunk-e. Akinek a természetes hajszíne aranyszőke, az a meleg típust képviseli, a világos jég szőke a hideg típusba tartozik. A szőkésbarna, gesztenyebarna, vörösesbarna, világosbarna hajúak meleg-, a sötétbarna és fekete hajúak hideg típusúak. Típusunkat azonban nem csak természetes hajszínünk (bár ez a domináns) határozza meg, hanem szemünk és bőrünk színe is.


Ha szeretnénk kihangsúlyozni hajunk színét, először azt kell megvizsgálnunk, hogy milyen típusba tartozunk.

Hajszínenként eltérő, hogy meleg, vagy hideg típusúak vagyunk-e.

Akinek a természetes hajszíne aranyszőke, az a meleg típust képviseli, a világos jég szőke a hideg típusba tartozik.

A szőkésbarna, gesztenyebarna, vörösesbarna, világosbarna hajúak meleg-, a sötétbarna és fekete hajúak hideg típusúak. Típusunkat azonban nem csak természetes hajszínünk (bár ez a domináns) határozza meg, hanem szemünk és bőrünk színe is.

Ezek alapján az évszakok szerint is csoportosíthatjuk magunkat.

A tavasz típus

Bőrszínük halvány, akár sápadt, sárgás árnyalatú, amit halvány, barackos pír is gyakran jellemez. Nem ritka a szeplők megjelenése sem. A hajszínük általában szőke, aranyos csillogással, a világostól egészen a sötétszőke árnyalatig, és akiknek vörösesszőke haja van, azok is a tavasz típus képviselői. Szemük színe kék, vagy ezen árnyalatai, aranybarna, vagy ritka esetben zöld.

 

 

 

 

Milyen színeket érdemes választanunk, ha a tavasz típusba tartozunk?

A legjobb választás a pasztell színek lehetnek. Ezek közül is fontos kiemelni a türkizkéket, a bézst, a világoszöldet, a barack és a krém színeket. Ezeken kívül nagyon hangsúlyos lehet az aranysárga, a korallpiros és a sötétbarna is. Túl kontrasztos kiegészítőket azonban ne válasszanak, illetve szürkés árnyalatokat sem, mert sápadtnak tűnhetnek tőlük.

Nyár típus

Könnyen magukra ismerhetnek, akik ebbe a típusba tartoznak, ugyanis ők azok a nők, akik sosem elégedettek a hajszínükkel. Bőrük kékes árnyalatú, a „falfehértől” egészen a rózsásig terjedhet. Hajunk hamvas árnyalatú, sötétszőke, közép-, és sötétbarna színekben pompázik, vagy éppen olyanban, amire azt mondjuk mindig, hogy „olyan seszínű”, vagy éppen egérszürke. A vöröses csillogás is igen gyakori a nyár típusú nőknél. A szem színe nagyrészt kékes árnyalatú, szürkéskék, világoskék, kékeszöld, ritkán sötétbarna.

 

 

 

 

Milyen színeket érdemes választanunk, ha a nyár típusba tartozunk?

Ne válasszanak erőteljes színeket, maradjanak a halvány árnyalatoknál. A halványkék, a hamuszürke, az ibolya és a rózsaszín jó választás a nyár típusúaknak. Ezek a színek kiemelik az arcszínt, és ragyogást adnak neki. Jó választás lehet még a pasztell sárga, a levendula és a páva kék, vagy akár az almazöld is, de a szürke és a kék árnyalataiban biztosan ragyogni fognak.

Ősz típus

Az ősz típusú nők igazi megújulók. Szeretik váltogatni a stílusokat, és gyakran meglepik környezetüket egy-egy feltűnő darabbal. Bőrük meleg árnyalatú, arany vagy pezsgő csillogású, nem ritkán vöröses szeplőkkel. Bézs vagy barack árnyalat a leggyakoribb. Hajuk természetes színe vörös, vagy ennek bármely árnyalata, valamint gesztenyebarna, vagy sötétszőke is lehet, vöröses ragyogással. Szemük színe lehet olívazöld, sötétbarna, vagy acélkék.

 

 

Milyen színeket érdemes választanunk, ha az ősz típusba tartozunk?

A földszínek kifejezetten jól állnak az ősz típusúaknak. A rozsdabarna, az arany, a bordó és a drapp is remek választás lehet. A smaragdzöld szépen kiemeli a szem és a haj színét, és az arcbőrnek ragyogást varázsol. A meleg és erős színek az ősz típusúak legjobb választása. Kerüljék a hideg és nagyon sötét színeket, mert arcbőrük sápadtan tűnik mellettük.

Tél típus

Ha híres mesehőst kellene keresnem, akkor azonnal Hófehérke jutna eszembe. Tipikus tél típus. „Bőre, mint a hó, arca, mint a vér, haja, mint az ében”. Bőrük szinte áttetsző, kékes árnyalatú, sokszor akár a porcelánbabáké. Szemük alatt gyakran jelennek meg kékes karikák. Hajukra a sötét árnyalatok jellemzők. Sötétbarna, barnás fekete, vagy fekete, ezüstös csillogással. Szemük jégkék, ibolyakék, a barna sötét árnyalatai, vagy majdnem teljesen fekete.

 

 

 

 

Milyen színeket érdemes választanunk, ha a tél típusba tartozunk?

A tél típusú nők mutatnak a legjobban élénk, harsány színekben. A kontrasztos színek is igen hangsúlyosak lehetnek, hiszen pont erről szól a típus szépsége, világos bőr, sötét haj. Bátran viseljenek feketét fehérrel, erős türkiz-, vagy királykéket, vérpirosat, vagy akár rikító színeket is, mint pl. magenta, vagy pink. Kerüljék a halvány, pasztell színeket, mert ezek sápasztják az arcbőrt.

Te melyik típusba tartozol?

Kismag ékszerei


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Tipológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek