18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mivel motiválhatod gyermeked? - Napjegye elárulja

Megosztás
Tipológia

Ahhoz, hogy egy gyermek jól teljesítsen az iskolában, jó jegyeket hozzon, szükséges a motiváltság, és egyáltalán legyen kedve tanulni. Még a gyengébb képességűek is szárnyalnak, és egyre jobb eredményeket érnek el, ha dicsérik, biztatják őket. A negatív kritika, a sikertelenség rombolja önértékelésüket, a mentálisan labilisabbaknál pedig kimondottan gátlásosságot, szorongást okozhatnak. Persze mindig van olyan tanár, aki kevésbé szimpatikus gyermekünknek, aki szigorúbb pedagógiai módszereket alkalmaz és nem mondhatni túl empatikusnak.


Ahhoz, hogy egy gyermek jól teljesítsen az iskolában, jó jegyeket hozzon, szükséges a motiváltság, és egyáltalán legyen kedve tanulni.

Még a gyengébb képességűek is szárnyalnak, és egyre jobb eredményeket érnek el, ha dicsérik, biztatják őket. A negatív kritika, a sikertelenség rombolja önértékelésüket, a mentálisan labilisabbaknál pedig kimondottan gátlásosságot, szorongást okozhatnak.

Persze mindig van olyan tanár, aki kevésbé szimpatikus gyermekünknek, aki szigorúbb pedagógiai módszereket alkalmaz és nem mondhatni túl empatikusnak.

Ilyenkor a gyermek motiválatlanná válhat, és elkezdődnek az otthoni küzdelmek is, hogy tanulásra bírják Őket.

Nincsenek lehetetlen helyzetek, mindenre van megoldás, csak meg kell hozzá találni a megoldás kulcsát. Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani nektek.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Tipológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek