18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Faragjunk együtt töklámpást Halloween-re-Te milyen tökfaragó vagy?

Megosztás
Tipológia

Mit kell tudni erről az ünnepről, és miért is faragunk töklámpást erre a napra? Az angol Halloween szó a Mindenszentek előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek hite szerint, ezen a napon tértek vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelkei, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg. Halloween szimbóluma, hosszú évszázadok óta a kivájt töklámpás, az ún. Jack-lámpa, amely eredetileg kettős célt szolgált: egyrészt távol tartotta a gonosz szellemeket, másrészt pedig így világítottak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak.


Mit kell tudni erről az ünnepről, és miért is faragunk töklámpást erre a napra?

Az angol Halloween szó a Mindenszentek előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek hite szerint, ezen a napon tértek vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelkei, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg.

Halloween szimbóluma, hosszú évszázadok óta a kivájt töklámpás, az ún. Jack-lámpa, amely eredetileg kettős célt szolgált: egyrészt távol tartotta a gonosz szellemeket, másrészt pedig így világítottak a halottak szellemeinek, hogy azok hazatalálhassanak.

Ma már nálunk is egyre több helyen találkozhatunk világító töklámpással ezen a napon (október 31.) és egyre többen faragják maguk ezeket a világító zöldségfejeket.

Kérdés, hogy ki milyen lámpást farag? Mennyire aprólékosan, vagy inkább a gyorsaságra helyezi a hangsúlyt?

Csillagjegyed sok mindent elárul rólad, most nézzük meg ebből a szempontból.

Milyen töklámpást faragjak?


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Tipológia

Hirdetés
Hirdetés
Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

HirdetésNépszerű cikkek