18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kineziológusnál jártam

Megosztás
Női lélek

Azokban, akik még nem jártak kineziológusnál, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis milyen egy kineziológiai kezelés? Olyan, mint egy orvosnál? Vagy mint egy természetgyógyásznál, homeopatánál, esetleg pszichológusnál?


Azokban, akik még nem jártak kineziológusnál, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis milyen egy kineziológiai kezelés? Olyan, mint egy orvosnál? Vagy mint egy természetgyógyásznál, homeopatánál, esetleg pszichológusnál? Akik az utóbbira tippelnek, járnak a legközelebb az igazsághoz.

Miből áll, miről szól egy kezelés? „Csinálnak” ilyenkor valamit velünk? Kell vinni valamit magunkkal? Hogy öltözzünk fel?

Kineziológushoz legtöbbször egy konkrét probléma megoldása végett megyünk (ez lehet például párkapcsolati, munkahelyi, családi, egészségügyi ok, egy képesség fejlesztése, egy rossz szokás elhagyása), de elképzelhető olyan eset is, amikor csak azt érezzük, hogy „valami nincsen rendben”, de az okát nem tudjuk, és szeretnénk a végére járni ennek az érzésnek.

Itt nem kell levetkőzni, semmilyen speciális ruhára nem kell gondolni, alapvetően abban a ruhában tudunk menni, amiben dolgozni is megyünk, vagy a napunkat eltöltjük.

Célunk minél alaposabban feltárni minden olyan körülményt, amely segít, hogy a legeredményesebben tudjuk elkezdeni a közös munkát. Közös, hiszen a változáshoz nemcsak a kineziológus munkája kell, elengedhetetlen a kliens oldaláról is a tevékeny hozzájárulás, mivel a kívánt változás csak ebben az esetben következik be.

Az első alkalommal beszélgetés formájában egy anamnézis felvételére kerül sor, ennek célja, hogy a kineziológus minél teljesebb képet kapjon a kliens életéről. Ilyen például a családi háttér feltérképezése, beleértve - amennyire lehetséges - a szülők életét, a kliens születésének körülményeit, testvérét/testvéreit, a lehető legrészletesebben felidézve a kliens gyermekkorát, a családi állapotát, munkahelyi körülményeit, betegségeit, az előzetes kezeléseket. Ez csak egy ízelítő felsorolás, természetesen ezeken kívül még számos információra szükség van ahhoz, hogy a lehető legjobban megismerjük a kliens „előéletét”.

A további találkozásoknál már célirányosan haladunk az adott problémával kapcsolatban. A stresszt okozó problémák hátterében mindig megtalálható az a blokk, amelynek hatására bekapcsol a „túlélő” mechanizmusunk, nincs választásunk abban a tekintetben, hogy a problémát másképpen kezeljük. Elveszítjük „tudatosságunkat” a probléma vagy a helyzet felismerésében, kezelésében. Jó példa erre az alábbi eset: valaki kijelenti, hogy: „Én biztosan nem fogom azt mondani a saját gyerekemnek, amit az én anyám mondott nekem!” Meglepő módon azonban hasonló helyzetben mégis ugyanúgy reagál, ugyanazt mondja, mint amit az édesanyjától hallott gyerekkorában, sőt, a hangsúly, a szófordulatok is megegyeznek. Mindezt anélkül, hogy akár észrevenné, mi történt.

A kineziológia segítségével képesek vagyunk gyengéden és kíméletesen megtalálni, majd az adott kineziológiai módszer által alkalmazott technikával, gyakorlatokkal oldani a blokkot. Egy átlagos oldás nagyjából egy órát tart. Ennek hatására az agy „megtanulja”, hogy miként tud reagálni az eddigieknél eltérő módon ugyanarra az ingerre. Előfordul, hogy a változás integrálása beletelik néhány hétbe, ez alatt úgynevezett megerősítő gyakorlatok végzésére is szükség lehet. Néha szinte észre sem vesszük, hogy megváltozott a viselkedésünk, gyakran a környezetünk hívja fel rá a figyelmünket.

A kezelés után sokféle érzés jelentkezhet. Én személyesen (főleg az első néhány oldás alkalmával) a végén erős fejfájást tapasztaltam. Ez gyakran előfordulhat, jelzi, hogy „dolgozott” az agy. Szintén tünet lehet az enyhe hasmenés, esetleg gyakoribb vizelési inger. Nem szabad ezektől megijedni, a szervezet természetes reakciója, tisztulási folyamat.

Jellemző az ellazultság, enyhe fáradtság érzése. Amint egy blokk oldódott, hosszabb-rövidebb idő elteltével felszínre kerülhet a következő, és akkor azon lehet dolgozni.

A folyamat hasonlít a hagyma megtisztításához: a héjakat csak egymás után lehet lefejteni. De ami a héjak, azaz a blokkok oldása alatt található, az nem más, mint önmagunk legteljesebb valója, csak ezután, valódi énünk felfedezése után tudunk boldogabban, egészségesebben élni.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Női lélek

Hirdetés




Hirdetés




Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk

Hirdetés

Hirdetés



Népszerű cikkek