Túrós pite

A pite tésztájának receptjét, egy kedves szakács barátunktól kaptam, gondoltam, ki is próbálom. Elmondása szerint, sokkal egyszerűbb vele dolgozni, nem kell hűtőben pihentetni, és ezt a tésztát használhatjuk linzerekhez is.
A jó túrós pitéhez, nagyon fontos a túró minősége! Én a túrótöltelékhez vanília pudingot készítek és tojáshabbal lazítom az egészet, így egy nagyon kellemes, krémes-habos tölteléke lesz a süteménynek.

Nagyon jól sikerült. A tészta olyan lett, mint amilyennek lennie kell, puha és omlós, a töltelék pedig könnyű, krémes, vaníliás túró.

 

60 perc
Ez a mennyiség 25x35 cm méretű tepsihez elegendő.
A tésztához:
  • 50 dkg sima liszt
  • 25 dkg hideg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 3+1 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 csapott ek búzadara
  • 1 csipet só