Fűszeres zabpehely torta, balzsamecetes, mentás epermártással

Nagyon egyszerűen elkészíthető, ízletes édesség. A zabpehely nagyon jót tesz a gyomornak, érdemes beilleszteni a mindennapi táplálkozásunkba, mert jó tulajdonságaival hozzájárul szervezetünk egészségének megőrzéséhez. Sokoldalú alapanyag. Készíthetünk belőle tápláló reggelit vagy különböző desszerteket gyümölcsökkel, mézzel, magvakkal, tejtermékekkel, de fogyaszthatjuk sós változatban zöldségekkel, húsfélékkel is. Nagyon jó kiegészítője az eper, amely vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcs.
Az eper friss édes ízét, nagyszerűen teszi pikánssá a balzsamecet és a menta együttese.

 

60 perc
Hozzávalók 8 személyre:
A tortához:
  • 15 dkg zabpehely
  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 3 dkg Mazsola
  • 2 ek méz
  • 1 csipetnyi Bourbon vanília őrlemény
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 1 csipetnyi őrölt gyömbér
  • 1 ek zabpehely liszt
A mártáshoz:
  • 50 dkg eper
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 kis csokor friss mentalevél