Vegetáriánus serpenyő főétel – Zöldségkeverék és tojás egy serpenyőben elkészítve Harissa pasztával

Gyors, tápláló, finom és színes!

Mindez egy serpenyőben elkészítve.

Főételnek tökéletes bármelyik évszakban.

Szeretünk új recepteket kipróbálni?

Nincsen ötletünk például holnapra, hogy mit főzzünk?

Ez jól néz ki?

Mi kell hozzá?
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 480 g fagyasztott zöldségkeverék
  • 450 ml paradicsomkonzerv ( darabos paradicsom)
  • 1-2 evőkanál Harissa paszta (fűszeres paradicsom szósz)
  • 1-2 teáskanál őrölt kömény
  • só, cukor, bors
  • 4 tojás
  • Hőálló, sütőbe tehető serpenyő vagy tál
Elkészítés

Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk apróra, és serpenyőben olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a tört fokhagymát, majd a fagyasztott zöldségeket.

Adjunk hozzá kevés vizet, hogy a zöldségek főni tudjanak. Forraljuk össze körülbelül 2 perc alatt.

Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, Harissa pasztát, ízesítsük sóval, borssal, őrölt köménnyel és kevés cukorral.

A feltört tojásokat óvatosan helyezzük a zöldségek keverék tetejére, majd tegyük előmelegített sütőbe 175 °C fokon 10 percre sülni.  

Címkék: fagyasztott zöldségkeverék Harissa paszta hagyma serpenyő főétel
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: