Vadon

A vadon című filmet választottam szombat délelőtti kikapcsolódásnak. Kíváncsivá tett a történet, és nagyon érdekelt, hogyan végződik a több száz mérföldes túra a sivatagban.

Miért érzi bárki, úgy hogy neki kell vágnia egy ilyen kihívásnak? Mennyi mindennek kellett történnie ahhoz, hogy Cheryl elinduljon egyedül a három hónapos túrára? Bizony vannak, akik pszichológushoz járnak, vannak, akik fájdalmukban mélyre süllyednek, vannak, akik naplót írnak… Mindenki másféle módon dolgozza fel az élet csalódásait, és traumáit, a lényeg, hogy megtaláld a saját módszered.

Tehát Cheryl úgy dönt, nekivág egy több száz mérföldes túrának, egy száz kilós hátizsákkal, és egy verses köttetettel. Bizony elég sötét múlt elől menekül, és az emlékképekből, amik végigkísérik az útját mi is megtudhatjuk, hogy nagyon sok mindent kell magában lezárnia. Nagyon sokáig ő az egyedüli nő, aki nekivágott ennek a túrának. Gyakorlatilag olyan 1500 kilométert gyalogol, és megbirkózik a hideggel, és a meleggel, és persze a természet pozitív, és negatív oldalaival is. Közben találkozik emberekkel, és köt ismeretségeket is, ám az út nagy részében magányos, bár azt hiszem az egésznek pont ez volt a célja.

Az út során sokan segítenek neki, és a rossz emlékekből is igen sok erőt merít, sőt az út végére készen áll, hogy élete darabjait összeszedje, és végre boldog emberként élje a mindennapjait. Persze megvannak egy ilyen túrának a veszélyei is. Esélyes, egy állattámadás, kígyómarás (ugye ez majdnem meg is történik), bárki rátámadhat az út során, éhen-szomjan hal, vagy éppen megfagy, de ezek az akadályok az életben jelen lévő akadályokat is szimbolizálhatják, hiszen vannak olyan gondok, amiktől úgy érzed, megfulladsz, vagy éppen halálra rémülsz. Viszont a megfelelő eszközökkel ezeken is túl lehet lépni bármilyen nehéz is legyen, mint ahogyan Cheryl is minden akadályon átverekszi magát, lényeg a kitartás.

Nehéz erről a filmről sok mindent elmesélni. Igazából ez mindenkinek ajánlott, aki csak egyszer is kétséget érzett az élete felől, azoknak, akiket trauma ért, azoknak, akik csalódtak, egyszóval mindenkinek.

Én erősen hiányolom, hogy a 2015ös Oscar Gálán mindössze két jelölést kapott, és sajnos egyiket sem váltotta szobrocskára. Reese Witherspoon élete egyik legjobb alakítását nyújtotta, és bizony nem sok mindent csinált a film alatt csak sétált, viszont olyan mélységekbe kalauzolta a nézőt, ami nem biztos, hogy egy akármilyen színésznőnek sikerült volna.

Írhatnék még nektek ódákat arról, hogy az élet tele van akadályokkal, és, hogy mindent meg lehet oldani, az álmokért harcolni kell, és egyéb „közhelyek”, viszont inkább azt tanácsolom, egyszer üljetek le és nézzétek meg a Vadon című filmet, mert segíthet megtalálni a megfelelő módszert, utat vagy csak egész egyszerűen elgondolkoztat. 

Címkék: fim magány szórakozás mozi
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: 

Szerző:

Horváth

Nikolett

A filmek és sorozatok szerelmese vagyok. Majdnem minden műfajt szeretek, kivéve a horrort, mert azután mindig rémálmaim vannak.