Szilveszter éjjel

Minden évben eljön, az éjszaka mikor a bulinak sosincs vége, és amikor mindenki megfogadja, miben változik a következő évben. Az este, amikor mindenki vicces kalapokat, és parókákat visel, és amikor kötelező a trombita, a szerpentin, és a konfetti. A legtökéletesebb helyszín New York utcái…

Az év vége egyik szempontból a számvetés ideje. Ilyenkor összegezzük a mögöttünk lévő évet. Végigvesszük a hibáinkat, a sikereinket, és megpróbálunk rájönni hol hibáztunk, mit hagytunk ki. Ezután jöhet a fogadalomtétel. Vannak, akik apró dolgokat fogadnak meg: elmegyek ide vagy oda, és vannak, akik nagy dolgokon változtatnának: leszokom a cigarettáról, alkoholról. Általában az utóbbiak azok, amik nem valósulnak meg, vagy csak rövid ideig élnek.

A szilveszter másik, izgalmasabb része a szórakozás, és a bulizás. Mi sem egyszerűbb ez New York-ban, ahol már délben elkezdenek gyűlni az emberek a Times Sqare-en, azért, hogy lássák a nagy gömb leereszkedését, és együtt egy személyként számoljanak vissza az újév beköszöntéig.

A Szilveszter éjjel, a Valentin nap szisztémáján alapul. Nincs egy konkrét történet, hanem több apró sztoriból áll össze a film, amit egy hatalmas parti koronáz meg a végén. Sztárparádé sorakozik fel, amitől még nagyobb kedvet kapunk a bulihoz, és persze a filmhez is. Olyan színészek vonulnak fel, mint Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Sarah Jessica Parker, Zac Efron, és még sorolhatnám, a zenét pedig Jon Bon Jovi szolgáltatja Jensen szerepében.

A többszálas ötlet, már a Valentin napnál nagyot durrant, és nincs ez másképpen most sem. Apró utalások egy fontos dologra, egy személyre, és egészen az utolsó pillanatig titok marad, hogy ki kivel áll kapcsolatban, illetve, hogy ki kinek adja az éjféli csókot. Az én kedvencem a Michel Pfeiffer alakította Ingrid, és a Zac Efron által alakított Paul viszonya. A nő felkéri a fiút, hogy segítsen neki megvalósítani az újévi fogadalmait, ezért a fél film alatt vagány dolgokat csinálnak.

A másik poén, a két kismama, akik azért harcolnak melyikük fog előbb megszülni, és ki kapja meg a huszonötezer dolláros díjat, az újév első kisbabájáért. Szerelem, romantika, szeretet, és vágyakozás tömörül ebbe a rövidke filmbe. Azért mondom, hogy rövidke, mert elnéztem volna még egy jó darabig.

Nagyszerű dalok, igazi buli hangulat, és olyan mintha Oscar Gálát néznék a sok celebtől…

Ne felejtkezzünk meg az éjféli csókról sem, sztárjaink közül is sokan várnak erre a csókra, de nem árulhatom el kinek teljesül a vágya és kinek nem. 

Címkék: szórakozás mozi szilveszter buli
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: 

Szerző:

Horváth

Nikolett

A filmek és sorozatok szerelmese vagyok. Majdnem minden műfajt szeretek, kivéve a horrort, mert azután mindig rémálmaim vannak.