A szerencsét és boldogságot nem bevonzani kell, hanem megtanulni! - Mennyire vagyok szerencsés és boldog alkat?

Az asztrológia valahol a pszichológia alapjaira épül, ami magában foglalja a különböző típusú emberek jellemzését is.

Sőt, képes levonni a következtetéseket a jövőre nézve.

Majdnem mindenki azt hiszi, hogy a boldogság egy állapot, ami csak úgy létezik, és a szerencsét pedig be lehet vonzani. Várjuk, várjuk, és vagy megérkezik az a szerencsés pillanat vagy nem.

Persze sokan próbálnak szerencséjük érdekében tenni, miszerint kitöltik a heti lottószelvényt, esetleg szerencsejátékon próbálkoznak.

De nem arra kell, és nem is érdemes várni, hogy majd a szerencse kereke kidobja a számunkat.

Vannak, akik úgy vélik a sorsuk meg van írva, és e szerint vagy élvezhetik az életet vagy örökké a boldogságot hajkurásszák. Vagy még ott van a véletlen lehetősége.

A pszichológia tudománya ezt a kérdést teljesen más oldalról közelíti meg. A pszichológia szerint a boldogságot vagy szerencsés alkatot ki lehet fejleszteni tudatosan. Amennyiben felismerjük hiányosságainkat. A hiányosságok néha kegyetlennek tűnhetnek, különösen akkor, amikor magunkra ismerünk a leírtak alapján. De ezzel semmi gond nincsen. Ez vezet el a tanuláshoz, és boldog, szerencsés élethez.

Számos pszichológiai tanulmány igazolja, hogy léteznek pozitív és negatív beállítottságú emberek. A negatív típusba tartozó emberek el sem tudják képzelni, hogy van kiút, hiszen állandóan rossz dolgok történnek velük. Ezért csak még jobban hajlamosak lesznek a pesszimizmusra. Ez idővel szokássá válik.

Az asztrológia segítségével megtudható, vajon melyik csillagjegy hajlamos a pesszimizmusra, melyik tud könnyen kikecmeregni belőle, és melyik csillagjegy az, amelyik abszolút optimista, és szerencsés alkat.

Izgalmas érdekességekre derülhet fény, amennyiben kombináljuk az asztrológiát és a pszichológia tudományát.

Hozzáállásunkon változtatni sosem késő!

Mennyire vagyok boldog, szerencsés alkat?

Kos

A Kos jegy szülötte őszintén szólva a menny és pokol között mozog, drasztikusan. Hihetetlenül gyorsan felismeri a jót a szépet és szerencsét, de ugyan így van a rossz dolgokkal is. Mind a két lehetőség magával tudja ragadni, azaz vagy a mennybe repíti, vagy lehúzza a sötétségbe. Hosszútávon ez igen kimerítő, és nem is könnyű számára kimászni a gödörből, viszonylag hosszú ideig tart ez az időszak. De a lényeg, hogy képes látni az élet pozitív oldalát, emiatt szerencsés alkatnak mondható.

 

Bika

A Bika jegy szülöttéhez azok az emberek sokkal közelebb állnak, akik az élet jó oldalát látják, mint azok, akik pesszimisták. De vannak időszakok, amikor hajlamos a pesszimizmusra és szerencsétlenségre. Nagy erőfeszítést jelent számára ebből a helyzetből kikerülni, hiszen saját szeszélyei is akadályozzák.

 

Ikrek

Az Ikrek egyértelműen „rózsaszínben” látja a világot, ahol minden szép és jó. Ez azonban csak a felszín, mert könnyen lesz pesszimista, még, ha ez az időszak rövid ideig tart is. Nem egyszerű számára a sötétségből újra a fényre lépni, de alapvetően jó eséllyel indul el a pozitív irányba. Roppant tudatos tud lenni, ha valami rossz történik vele, hogy felülkerekedjen rajta.

 

Rák

A Rák jegy szülötte hihetetlenül érzelmes alkat. Ez csodálatos, viszont a negatív élmények nagyon hosszú időre vetik vissza optimizmusát, és csak komoly önkontroll, tanulás segíthet, hogy újra pozitívan lássa a világot. Szükséges számára egy hosszú tanulási idő, amely alatt függetleníteni tudja az eseményeket érzelmeitől, és ha ez sikerül, akkor újra világosnak és tisztának láthatja a világot. A Rák jegy szülötte csak akkor nevezhető szerencsés alkatnak, ha belátja a tanulás szükségességét saját érzelmeivel kapcsolatban.

 

Oroszlán

Az Oroszlán jegy szülötte kifejezetten szerencsés alkatnak mondható, aki a világot jónak és szépnek látja. Ezzel az alap beállítottsággal könnyen átsiklik a kisebb negatív dolgokon. Mivel az optimizmusa nem elég mély síkú, a negatív történések hamar a mélybe húzzák, és innen elég nehezen tud csak szabadulni. Büszkesége sokszor gátolja saját optimista fejlődését.

 

Szűz

A Szűz jegy szülötte teljesen máshogyan éli meg fiatalkorában és idősebb korában a pozitív és negatív élményeket. Míg fiatalon igazán optimista alkatnak számít, aki hamar átvészeli a nehezebb időszakokat, addig idősebb korára fogékony lesz a pesszimizmusra. Ez nagyban ronthatja életminőségét.

 

Mérleg

A Mérleg két személyiséggel rendelkezik, az egyik, ami mindenben a jót látja, a másik, ami mindenben csakis a rosszat. Szélsőséges típus, ami nem feltétlenül jelent rosszat boldogság és szerencse szempontjából. Mivel hamar felismeri a rosszat, beskatulyáz, viszonylag kevés negatív tapasztalása van. Ugyanakkor a köztes árnyalatok hiánya megfoszthatja a jó dolgoktól. Általánosságban pozitív és szerencsés személyiség.

 

Skorpió

A Skorpió jegy szülötte igen zárkózott, gyanakvó, ha boldogságról és szerencséről van szó. Ennek oka van. Belül érző és érzékeny személyiség, aki sebezhetőnek érzi magát, ha felfedné ezt a rejtett tulajdonságát a világ számára. Nagyon nehezen nyílik meg, ami gátolja a jó dolgok felé áramlását, ugyanakkor meg is óvja a csalódástól. Amennyiben sikerül kinyílnia, sok jó dolog történik vele, és igazán szerencsés alkatnak tartja magát.

 

Nyilas

A Nyilas igazi szerencsevadásznak mondható. Mindig keresi a pozitív lehetőségeket, élményeket, és általában meg is találja őket. Ahogy a mondás tartja, „ a pohár sosem félig üres, hanem félig tele van”. Jól gondolja a Nyilas jegy szülötte, hogy így sokkal könnyebb élni, és ezért igazán hálás is magának. Mivel folyton a pozitív dolgokra koncentrál, talán az egyik legszerencsésebb és legboldogabb csillagjegy a Nyilasé. A szerencse is mindig megtalálja.

 

Bak

A Bak jegy szülötte kifejezetten nehezen jut el a boldogságig, ezért a leírtak sem igazán tetszenek neki. Gyanakvó, és úgy gondolja, ha boldog, akkor biztosan sebezhető is, és a tökéletes boldogság állapota veszélyes. Ki-ki kacsint a fényre, de ha éppen akkor valami rossz történik, hamar visszabújik csigaházába. Ez csak jobban megerősíti hitében, miszerint a laza ás boldog állapot nem hoz semmi jót. Ugyanakkor vonzza őt a szép és jó, csak félénk, ezért hosszú tanulási időt vesz igénybe, amíg a berögződéseken változtatni tud.

 

Vízöntő

A Vízöntő rettenetesen reálisan és szélsőségesen látja a dolgokat. Valami vagy jó vagy rossz. Az itt és most pillanatában igyekszik eldönteni, mi a jó és rossz. Vágyik a boldogságra, de tulajdonképpen csak magában hisz. A tanulási folyamat, miszerint közel tudja magához engedni, és megvizsgálhassa a köztes „árnyalatokat” is, nem tart hosszú ideig, mert, alapvetően optimista beállítottságú, és tudja, hogy a jó és rossz között még rengeteg lehetőség van. Amint ráérez erre a harmóniára, képes meglátni még a rossz dolgok által hozott jó dolgokat is. Szerencséjét csak magának köszönheti.

 

Halak

A Halak jegy szülötténél már gyerekkorban eldől, hogy optimista, szerencsés vagy pesszimista típusú lesz-e. Szocializálás, oktatás nagyban közrejátszanak ebben. Amennyiben ez jól sikerül, akkor a Halak jegy szülötte igazán boldog és szerencsés lesz. Ugyanakkor a gyerekkor sikertelensége egész életére képes rányomni a boldogtalanság, szerencsétlenség, és küzdelem bélyegét. Ebben az esetben komoly tudatosságra van szükség ahhoz, hogy az életet szépnek lássa és a boldogságát megtalálja. Szerencsés alkatnak számít még ebben az esetben is, mert lelke mélyén optimista, szeretetre vágyó személyiség.

Címkék: szerencsés alkat boldog életszemlélet tanulás pozitív beállítottság pesszimizmus tipológia csillagjegy
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: