Szájvíz! - 9 dolog, amire használhatod!

A szájvíz nem csak a szájba való!

Sokkal több van hatóanyagaiban, mint gondolnád!

Amennyiben nem a szánkba öntjük, úgy számos más esetben, akár roppant meglepő helyeken is hasznos lehet!

  • Izzadás, pattanásos bőr, korpásodás, körömgomba, wc, fogkefe tisztítása, Tv és számítógép tisztítása, kellemetlen szagok ellen....

Soroljuk még?

Melyik esetben, hogyan alkalmazzuk a szájvizet?

Aki nyitott az újdonságokra, és össze tudja kötni az alkotóelemeket, rögtön rájöhet, hogy nem is olyan bolondság a szájvizet a szájon kívül máshol is alkalmazni.

Kifogyott a deo? Esetleg izzadásra hajlamosak vagyunk? Csepegtessünk a szájvízből vattapamacsra, és töröljük át vele hónaljunkat. Friss, elpusztítja a gombákat, melyek a kellemetlen szagot okozzák, kitisztítja a pórusokat, melyek eltömődve az izzadságmirigyeket irritálják, aktiválják.

Pattanásos bőr esetén legalább olyan hatékony lehet szájvízzel áttörölni bőrünket, mint drága arctonikot vásárolni. Alkoholtartalma és fertőtlenítő hatása miatt, ugyan olyan hatékony! Ne felejtsünk el utána hidratálni, mert az alkohol szárítja a bőrt.

Szúnyogcsípésre is kiváló a szájvíz! Ráadásul kíméletes, és olcsóbb, mintha külön szúnyogcsípésre használatos terméket vásárolnánk. Fertőtlenít, megszünteti a viszketést.

És még egy meglepetés! Igen, korpás hajon is jó szolgálatot tesz a szájvíz! Egyszerűen masszírozzuk át vele a fejbőrt. Mossuk ki, és készen is vagyunk. De figyelem! Ez leginkább alkoholmentes szájvízzel hatékony! Különben a fejbőrt extrán kiszáríthatja.

Körömgomba elleni olcsó termék! Igen, a szájvíz körömgomba kezelésre is alkalmas. Kézen és lábon egyaránt. Készítsünk láb vagy kézfürdőt szájvízből. 30 percre áztassuk bele testrészünket, majd öblítsük le. Körülbelül 2-3 napra lesz szükségünk, mire a gomba eltűnik.

WC-ben is alkalmazható a szájvíz. A szájvíz nem csak szánkban öli meg a káros baktériumokat, hanem a wc-ben is. Vécénkben ugyanis a baktériumok okozzák a kellemetlen szagokat. Fürdőszobánkban nyugodtan áttörölhetjük vele a mosdókagylót, zuhanyzót vagy a kádat is.

Fogkefe fertőtlenítésére. Noha 2 havonta érdemes kicserélnünk fogkefénket, nem feltétlenül kell ezt megtennünk. Fogkefénket két okból érdemes kéthavonta cserélni.

1. Mert a baktériumok megtelepszenek benne.

2. Mert a sörték eldeformálódtak az intenzív használat során.

TV és számítógép tisztítása egyszerűen és olcsón! Igen, a szájvíz hatóanyagai tökéletesen tisztítják, ráadásul folt hagyása nélkül a Tv és számítógép monitorját. Antisztatikus hatást érhetünk el vele, ami annyit jelent, hogy taszítja a port. Kell ennél jobb vagy speciálisabb Tv és számítógép törlő kendő?

Kellemetlen szagok ellen a lakásban szintén érdemes kipróbálni a szájvizet. Szemetesünkbe, nappalinkba, bárhova elhelyezhetünk szájvízzel átitatott vattapamacsot. Amíg az alkohol el nem párolog teljesen, a vattapamacs ki nem szárad, a szájvíz hatóanyagai bekerülnek a levegőbe. És tisztítják azt. Ettől lesz friss illat a lakásban. Nevezhetjük házilag készített illatosítónak is! 

Címkék: szájvíz szájfertőtlenítő fogkefe tisztítás korpás haj baktériumölő illatosító
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: