Sonkás vagy szalonnás Carpaccio gombával

Színes, intenzív ízű, laktató és egészséges.

Mit lehetne mást készíteni, ha egészséges főételre vágyunk.

Percek alatt összeállítható, ezért vendégvárónak is kiváló.

A Carpaccio roppant kreatív étel, és megmutatjuk, milyen jól kombinálhatóak benne az alapanyagok.

Saláta, szalonna vagy bacon, és kreatív tálalás.

Mi kell hozzá? (4 személynek)
  • 250 g gomba (amilyet szeretünk)
  • 2 fej mogyoróhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • cukor, só, bors
  • 6 evőkanál balzsamecet
  • 70 g rukkola (helyettesíthető más salátával)
  • 50 g parmezán
  • 150 g sonka vagy bacon
Elkészítés

Pucoljuk meg a gombát, pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk őket kis kockákra.

A sonkát vágjuk vékony csíkokra.

Melegítsük fel serpenyőben az olajat.

Előbb pirítsuk meg a sonkát, majd adjuk hozzá a hagymát és a gombát.

Az olívaolajhoz keverjük hozzá ízlés szerint a cukrot, sót és borsot.

Tálaláskor a tál aljára helyezzünk salátát. Majd következhet a pirított sonka, gomba, hagyma, majd a tetejére ismét a saláta.

Erre locsoljuk rá az ízesített olíva olajat.

Tetejére tálaláskor friss parmezánt reszelünk.  

Címkék: Carpaccio bacon rukkola olíva olaj parmezán főétel kreatív főétel
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: