Rigatoni tészta feta sajttal kakukkfűvel

A tészta ételekről sokan úgy gondolják, hogy hizlalnak, ami félig meddig igaz is lehet, de nem teljesen. 

Ugyanis a durum lisztből készült ételek szénhidrátban szegények. 

Így a vércukorszintet nem emelik meg drasztikusan, tehát nem leszünk pár óra múlva éhesek. 

Egy kis odafigyeléssel nyugodtan ehetünk durum tésztát. 

Például rigatonit, amihez kakukkfüvet, feta sajtot és még sárgarépát is adhatunk. 

Mi kell hozzá? (4 személynek) 
  • 50 g vágott mandula 
  • 3 szál kakukkfű 
  • 250 g sárgarépa 
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1/2 chili paprika (nem kötelező)
  • só, bors
  • 75 g feta sajt 
  • 400 g rigatoni tészta (durum) 
Elkészítés 

A mandulát pirítsuk meg serpnyőben. 

Mossuk meg a kakukkfüvet, rázzuk le, tépdeljük le, vágjuk apróra. 

Egy evőkanál olíva olajat melegítsünk fel serpenyőben, és a megtisztított, apróra vágott sárgarépát 3 evőkanál vízzell főzzük, majd pirítsuk meg. 

A fél chili paprikát vágjuk ketté hosszában, szedjük ki a magjait, és vágjuk apróra. Ez a hozzávaló elhagyható, ha valaki nem szereti a csípős ételeket. 

A paprikát, mandulát, és a kakukkfüvet adjuk hozzá a puhára pirított sárgarépához. 

Ízesítsük sóval, borssal. 

Aki úgy érzi, hogy a szósz túl sűrű, adhat még hozzá vizet. 

A tésztát főzzük puhára a csomagoláson előírtaknak megfelelően. 

Tálaláskor tesszük a szószt a tészta tetejére, majd megszórjuk feta sajttal. 

Címkék: rigatoni tészta durum tészta kakukkfű feta sajt sárgarépa színes főétel
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: