A nagy nap

Két fiatal szerelmes életének egy nagy fordulópontja az esküvőjük.

Mindenki gondol a nagy napra, és mindenkinek vannak elképzelései, legyen szó fiúról, vagy lányról.

Ezeket az álmokat egyetlen dolog húzhatja keresztül ez pedig nem más, mint a család.

A nagy nap című film nagyon jó kis szereplőgárdát hozott össze. Gondolok itt Amanda Seyfried-re, Diane Keaton-ra, Katherine Heigl-re, Robert De Niro-ra, Susan Sarandon-ra és persze Robin Williams-re. Azért ezeket a neveket olvasva a legtöbben adnak egy esélyt a filmnek.

Adott két család, akiknek a gyerekei Missy, és Alejandro összekötik életüket. Persze ha csak ennyiről lenne szó, akkor minden tök egyszerű lenne. Alejandro-t örökbe fogadta Ellie és Don Griffin, amivel megint nincsen semmi gond. A szülők azonban már régen nem alkotnak egy párt. Don új szerelemre talált volt felesége legjobb barátnőjénél. Alejandro vérszerinti anyja is ide utazik az esküvőre, aki hithű katolikus, ezért Al megkéri, szüleit játszzák, el mintha még mindig egy párt alkotnának. Na, igen, a bonyodalom itt kezdődik.

Szóval minden a fej tetejére fordul, és akkor meg nem is említettem Al két testvérét. Jared a majdnem harminc éves doktor, aki szüzességi fogadalmat tett, és aki teljesen bezsong Al kolumbiai testvérétől, és ott van még Lyla, aki éppen nagyon összeveszett a férjével, és ki van akadva, hogy nem hívja, miután arra kérte, hogy ne hívja.

Ilyen családba tényleg öröm esküvőt szervezni… Persze a főszervező Don új kevese Bebe, aki a színészkedés miatt kiesik az egész dologból, hiszen neki nem sok keresni valója lett így a színlelt családban. A menyasszony háza táján sincsen minden igazán rendben, az apa ellen eljárás folyik, az anyát pedig Muffinnak hívják.

A kedvenc részen Robin Williams a pap szerepében, mikor a kolumbiai mami mindenkit rávesz a gyónásra… Nagyon szomorú, hogy már nem láthatunk tőle ilyen remek alakításokat. Szóval, ami elromolhat, az el is romlik, és kezd minden kilátástalannak tűnni, de milyen romantikus film lenne az, aminek nem happy end a vége? Igazából kiderül, hogy mindenki mindenkinek járt már a málnásában… Na jó ez így egy kicsit túlzás, de a kusza szálak egy nagy csomóba gabalyodnak össze.

Egy „zugesküvő”, és egy duplázás, egy nagyon jó lassúzás, és egy hatalmas „párnacsata”, és végül a szeretet megannyi formája megjelenik a kertben, és mindenki mosolyogva ünnepli az életet, és a boldogságot.

Miért is annyira jó ez a film? Hihetetlen sztárparádét láthatunk, remek humorbombák röpködnek, és persze van bőven min izgulni, hogy mi sül ki ebből a felettébb hatalmas katyvaszból. Az esküvős filmek közül az egyik nagy kedvencem, és bizony jó sokszor láttam már.

Címkék: szórakozás szerelem film romantikus Robert De Niro poén vígjáték filmkritika
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: 

Szerző:

Horváth

Nikolett

A filmek és sorozatok szerelmese vagyok. Majdnem minden műfajt szeretek, kivéve a horrort, mert azután mindig rémálmaim vannak.