Mit mondanak el cetli firkáink?

Függetlenül attól, hogy telefonon beszélünk valakivel, vagy egy megbeszélésen, találkozón veszünk-e részt, sokszor rajzolgatunk papír cetlire, vagy ami a kezünk ügyébe kerül.

Számok, virágok, figurák, vonalak, melyek sokkal többet elárulnak rólunk, mint azt gondolnánk.

Ebben a cikkünkben nem azt fogjuk elemezni, ki, mennyi rajztehetséggel van megáldva, hanem azt, milyen személyiségjegyekre utalhat egy ilyen irka-firka.

Aki mélyebben szeretne a művészeti grafológiába belelátni, érdemes lehet szakkönyveket vásáronia, vagy esetleg iskolapadban elsajátítania a tudást.

Biztosan lesznek olyanok, akik magukra ismernek, ha még emlékeznek rá, milyen firkákat készítettek, és olyanok is, akik semmilyen egyezőséget nam látnak a leírtakkal kapcsolatban. 

Egyetlen rajzból sosem lehet messze menő következtetéséte levonni, mégis érdekes kikapcsolódás lehet.

Nézzük meg őket!

Lendületes rajz. Harmonikus személyiségre utal, amikor egy rajzon belül, egy adott fókuszponthoz mindig visszatér készítője. Így van ez a virágokkal, és a csillagokkal is.

A rajznak van egy határozott fókusz pontja is, melyet a csillagok jelképeznek. Itt ugyanis sokkal erősebben fogott a ceruza. Vibráló személyiség, aki csak ritkán sodródik az eseményekkel.

Ez a személy két lábbal áll a földön, kiegyensúlyozott életet él, és békében van önmagával.

Mindig tud valakire támaszkodni az életben. 

Címkék: rajz cetli személyiség jellem pozíció biztonság gyermekkor család kapcsolat
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: