Mini kert, akár egzotikus növényekből is!

Ne dobjuk ki az ananász maradványait!

Természetesen csak akkor, ha szeretünk kertészkedni.

Zöldségek, gyümölcsök, ki azért palántáz, mert saját termést szeretne eltenni télire, vagy egyszerűen szeret olyan élelmiszereket enni, amikről tudja, hogyan kezelték, és ott vannak a kertészkedés szerelmesei, akiknek szinte teljesen mindegy mit ültetnek, az a lényeg, hogy a mag kihajtson.

Hogyan használjuk fel a zöldségeket és gyümölcsöket ültetéshez?
Ananász

Az ananászon hagyjuk meg a levél részt, és alatta egy kis hús részt. Körülbelül 1-2 centiméter vastagságút.

Távolítsuk el az alsó leveleket, és tegyük pohár vízbe a szár részt úgy, mintha földbe ültetnénk. Zöld levelek nem kerülnek a víz alá. Hagyjuk 5 napig a vízben. Ennyi idő alatt megjelennek az első kis hajtások és a hajszálgyökerek is. Amikor a gyökerek elég erősek, elültethetjük földbe. 1-2 év múlva számíthatunk gyümölcsökre ananász növényünkön.

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Zeller

A zeller gyökeréből vágjunk le egy körülbelül 7 centiméteres nagyságot, majd tegyük vízbe. 3 nap elteltével megjelennek az első levelek a víz felszíne fölött. 10 nap után távolítsuk el a kérges, leváló részt a gyökér körül, majd ültessük el. 1 héttel az ültetés után már láthatjuk, ahogyan a zeller kizöldül.

Gyömbér

Válasszunk szép és húsos gyömbért. Nézzük meg, hol van a torzsa, gyökér része. Ezt tegyük a föld alá úgy, hogy a gyömbér többi része a levegőn marad. Öntözzük meg, és várjunk. A földje sose száradjon ki. A gyömbér nagyon szereti a meleg helyet. Pár hét elteltével ki fog hajtani a növény. A gyömbér gumókat majd a föld alatt kell keresnünk.

Fokhagyma

Szedjük gerezdekre a fokhagymát, és a kemény végével nyomjuk földbe. Locsoljuk meg. Van, aki már akkor láthatja, hogy a fokhagyma elkezdett kihajtani, amikor megvásárolta. Két héttel ültetés után már láthatóak a csírák, zöldes hosszúkás levelek.

Póréhagyma

A póréhagyma gyökér részétől körülbelül 10 centiméterre vágjuk le a növényt. Tegyük gyökér résszel vízbe, napos helyre. Körülbelül 6-7 nap elteltével látni fogjuk a fejlődő gyökereket, és a kihajtó zöldes leveleket. Most elültethetjük a póréhagymát. Ez a szórakozás része, de ennél van egyszerűbb módja is a póréhagyma ültetésének. Magról. 

Paradicsom ültetése magról – Kreatív ötlet!

 

Címkék: ananász ültetése ananász szaporítása póréhagyma ültetése zeller szaporítása gyömbér szaporítása
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: