Milyen kert illik hozzám? - Kert Tipológia

Az ideális kert pontosan annyiféle, ahányfélék mi magunk vagyunk.

Van, aki imád a virágágyásban bíbelődni, sőt, még a paradicsomot is a saját veteményesében szereti pirosra érlelni, más látni sem akarja a metszőollót, mert sportolási lehetőséget vagy pihenőövezetet lát a ház körüli zöld oázisban.

Az asztrológia csillagjegyekre vonatkozó jellemzései segíthetnek, ha még tanácstalan vagy saját vágyaiddal kapcsolatban.

A kert, mint téma sokakat megihlet rengeteg vonatkozásban.

Amilyen színesek a kertek, esetleg teraszok, annyira színesek vagyunk mi magunk is.

Vajon melyik kert stílus illik hozzám?

Kos

A Kos számára nem központi kérdés a kert, így leginkább olyat szeretne, amivel nincs sok vesződség, és minél inkább gépesített. Mivel nem túl türelmesek, főleg a gyorsan fejlődő növényeket kedvelik, és azt, ha a kertjükben van mozgástér.

 

Bika

A Bika kert nélkül olyan, mint egy virág föld nélkül. Számára a töltekezést a természetben eltöltött idő jelenti, ezért kertje fontos helyet foglal el szívében. Szeret gyönyörködni a színpompás növényekben, és plusz pont, ha némi terméssel is megajándékozzák. Imád kertészkedni, ez igazi kikapcsolódás számára.

Ikrek

Az Ikrek kertje épp oly változatos, mint ő maga. Aktuális ötlete szerint alakítja a tereket, attól függően, hogy épp milyen új irányzat tetszett meg neki. Mivel hajlamos a túlgondolkodásra, kimondottan testhezálló számára egy pihenőkert, ahol kényelmesen üldögélhet, a megnyugtató kerti tó csobogását hallgatva.

Rák

A Rák számára fontos a család, így kertjét is eszerint tervezi meg. Ha vannak gyermekei, akkor játszókertben gondolkozik, és igyekszik kerti grillt és vendégfogadásra alkalmas helyet is kialakítani. A kerti tó és a veteményes kimondottan vonzó számára.

 

Oroszlán

Az Oroszlán nem kertészkedő típus, a ház zöld övezetének leginkább a kényelmét kell szolgálnia, és tündöklően szépnek kell lennie. Számára inkább a pihenőkert javasolt, amiben sok a virág, az impozáns növény, és különleges minden részlete.

 

Szűz

A Szűz kertjét a rendezettség, és a termékenység jellemzi. Kimondottan szeret a szabadban dolgozgatni, ásni, gyomlálni, ültetni, és amikor eljön az ideje termést betakarítani. Ő nem pihenni jár a kertjébe, hanem inkább gazdálkodni, ha mást nem, egy kis veteményest biztosan kialakít magának.

Mérleg

A Mérleg kertjében harmóniát és szépséget találunk, és úgy érezhetjük, minden tökéletesen a helyén van. A virágzó cserjék, egynyári növények és évelők fontos alkotóelemei az általa kialakított kertnek. Vendégfogadásra, kellemes baráti beszélgetésekre alkalmas helyet is tervez, hisz a társaság fontos része az életének.

Skorpió

A Skorpió állandóan tevékenykedik valamit a kertben, de kialakítását befolyásolja, hogy érzelmileg azonosult-e valamely irányzattal. A kertészkedés egyfajta kikapcsolódás a számára, a föld közelsége kereteket ad belső érzelmi zűrzavarának. A tuját és a virágzó növényeket előnyben részesíti.

Nyilas

A Nyilas nem az a növényekkel bíbelődő típus, így kertjének kialakításában inkább a praktikum hangsúlyos. Ahogy a Kosok, úgy ő is igyekszik gépekkel segíteni kinti munkáját, hiszen neki sincs túl sok szabadideje. Szereti, ha nagy füves terület veszi körül, amelyet bokrok, tuják, fák kereteznek.

Bak

A Bak jegyűek kertje nagyon rendezett, precízen megtervezve. Mindent megtalálhatsz nála: gyümölcsfákat, dísznövényeket, konyhakertet egyaránt. Vonzó lehet számukra a sziklakert, a szépen nyírt sövény, különleges virágzó cserjék. Mivel szeretik a nagy tereket, ezért a kevesebb néha több elvét követik.

Vízöntő

A Vízöntő vonzódik minden szokatlan megoldáshoz, így bármilyen stílusban megtalálhatja álmai kertjét, ami ezt az érzést megadja számára. Nem zavarja az sem, ha valami épp nem illik az adott stílusba, ha neki tetszik, akkor annak a helyét is megtalálja.

 

Halak

A Halak kertjének kialakítását intuíciója vezérli, nem tervez, de a végeredmény mégis nagy hatással van az oda érkezőkre. A kertben eltöltött idő kikapcsolódás a Halak képviselőinek, tehát jó ha van egy kis tó, amiben aranyhalak úszkálnak, és az sem egy hátrány, ha madárcsicsergés hallatszik mindenfelől.

 

Az igények nagyon különbözőek, de egy biztos! 

Mindenkinek szüksége van egy saját oázisra, még akkor is, ha csak pár négyzetméter áll rendelkezésre.

 

Dudás Mária asztrológus

06304515002

Belső Béke

Címkék: kert trend 2017 csillagjegy metszőolló kerti szerszámok kert tervezés kertmérnök kerti teendők kerti kikapcsolódás
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: