Mentőexpedíció

A mentőexpedíció az idei Oscar Gálának hét jelöléssel indul neki, köztük a legfontosabb kategóriában is jelen van. A legjobb film díjára is esélyes lehet.

A Gravitáció után most ismét egy űr témájú filmet kaptunk, viszont Matt Damon hatalmasat alakít benne. Megmondom őszintén, amikor kiderült, hogy a legjobb film kategóriájában is jelen van ez a film, erőteljes rettegés fogott el, hogy megint végig kell néznem kétórányi űrszenvedést, csak ezúttal nem női, hanem férfi főszereplővel, mint a Gravitációban. Szerencsére hatalmasat csalódtam.

Szóval egy expedíció során, a Marson viharba kerülnek az asztronauták, és azonnal el kell hagyniuk a terepet. Sajnos egyik társukat eltalálja egy nagy repülő tárgy és eltűnik. Az életjeleket sem veszi a rendszer, és mivel nem szeretnének ők is ott hagyni a fogukat ezért elindulnak haza.

Mark Watney a szerencsétlenül járt űrhajós azonban túlélte a balesetet, szerencsére a fémdarab tamponálta a ruhát, ezért úszhatta meg a dolgokat. Szóval a helyzet adott, négy évig nem jön senki a Marsra, élelem és víz nincs annyi, és persze kommunikálni sem tud a Földdel. A legtöbb ember ebben a helyzetben valószínűleg napok alatt megőrülne, öngyilkos lenne vagy valami hasonló szörnyű dolog.

Még szerencse, hogy Mark, botanikus-mérnök így azért egészen jól el lehet éldegélni egy lakatlan bolygón. És végül egy műholdképnek köszönhetően a Földön is tudomást szereznek Markról, és elindul a küldetés a megmentéséért.

Nagyon izgalmas, és székhez szögező film, és Matt Damon igenis megérdemelné az Oscart ezért az alakításért. Persze sok apróság volt a filmben, ami nem biztos, hogy a valóságban megállja a helyét. Gondolok itt például a zacskóval, és ezüstszínű szigetelőszalaggal beragasztott ajtóra, ami persze lehetővé tette az űrruha nélküli sétálást, és nem szakad ki még a nagyon intenzív Mars-viharban sem…

Na meg persze a sátorponyvával való felrepülés az űrbe, amit egy-két törött bordával meg lehet úszni, és a kilyukasztott űrruha, amivel irányba lehet repülni… :D Szóval vannak benne olyan dolgok, amik messze járnak a valóságtól, legalábbis ezt élő helyzetben semmi esetre sem tudnám elképzelni.

Mindentől eltekintve, viszont egy nagyon jó kis drámát kapunk, és együtt izgulhatjuk végig Matt Damonnel a megmenekülést. Minden nap egy újabb kihívás, minden siker olyan mintha a világot váltaná mg, és minden kudarc véget is vethet az egésznek. Szóval izgalmas, szomorú, megrázó és elgondolkodtató egyben. Nagyon szép látványvilággal, és remek aláfestésekkel tarkított film. A tízes skálán kilences. Azért megnézném ezt Sandra Bullock, hogyan csinálta volna végig, ha ő kapta volna a főszerepet… 

Címkék: film mozi szórakozás Oscar
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: 

Szerző:

Horváth

Nikolett

A filmek és sorozatok szerelmese vagyok. Majdnem minden műfajt szeretek, kivéve a horrort, mert azután mindig rémálmaim vannak.