Március 20. a Nap a Kos jegyébe lép – Tavaszi ébredés a mindennapokban

Március 20-án a Nap végre a Kos jegyébe lép, így hivatalosan is elkezdődik a tavasz és a Nap éve.

A tavasz az új kezdetek évszaka, így életünkbe is beköszönt az újjászületés, a megvalósítás időszaka.

Ha körülnéztek, látjátok a természet ébredését, egyre többször élvezhetitek a nap melegét, ha magatokba néztek, akkor pedig azt érezhetitek, hogy tele vagytok energiával, tettvággyal, újdonságra, változásra éheztek.

Persze minden időszakban lehetnek „nehézségek”, de a tudatos odafigyelés megakadályozza, hogy kellemetlenkedni tudjon az adott hatás. Ilyen hatás pl. a március 4-e óta látszólagos hátráló mozgásba fogó, Kos jegyében járó Vénusz bolygó. Ez egészen április 15-ig fog tartani, minek eredményeként az energiák, amelyeket a bolygó képvisel, nem tudnak kifelé természetes módon megnyilvánulni, saját jellemzőik, tulajdonságaik kifejezésében gátolva vannak. Kicsit olyan ez, mintha a bolygó pozitív hatása kikapcsolna, és vinne az árral szembe minket. Természetesen itt is kezetekben a döntés, hagyjátok, hogy sodorjon magával, vagy tudatosan fejlődésetek szolgálatába állítjátok.

Negatív megélésben a hátráltató hatás összedolgozik az időszak változás igényével és a hirtelen kimondott gondolatokkal, amivel könnyen boríthatjátok fel meggondolatlanul a jelen életeteket.

Hogyan előzd meg a problémákat?

Például, ha kapcsolataitokban érzitek a feszültséget, állandóan konfliktusba kerültök, akkor ha ösztönösen haladtok, egyre magányosabbak lehettek, magatokba fordulhattok, és akár testileg is megbetegíthetitek magatokat. Ugyanakkor, ha a konfliktushelyzetben megkeresitek a saját felelősséget, változtattok hozzáállásotokon, a tanult lecke alapján, akkor máris elkerülitek a visszahúzó hatást. És természetesen gondoskodtok saját belső harmónia érzetetekről, ha kell minden nap. Lehet úgy is elfogadni a sorsot, hogy azt gondoljátok, ennyi jutott, nekem már úgy sem lesz jobb. Lehet azonban az a választásotok, hogy a mindennapokban meglelitek a boldogságotokat, de ehhez tudatos odafigyelés szükséges, és amikor lehangolttá, hitehagyottá váltok, akkor nem szabad belenyugodni ebbe, hanem fel kell rázni magatokat.

Mivel tüzes jegyben kezdi el a Vénusz a hátráló mozgást, ezért hirtelenebbek lehettek, meggondolatlanabbak, és vitatkozóbb kedvűek. Ugyanígy az önérvényesítés is görcsössé válhat, de ez inkább sikertelenséghez vezethet, ha nagyon eluralkodik rajtatok az akaromság. Hölgyeknél felerősödhet az önmagukkal kapcsolatos elégedetlenség. Ennek tulajdonképpen akár hálásak is lehetünk, mert rámutathat azokra a pontokra, ahol még fejlődni kell, önértékelésünkben. Tehát kihasználhatjuk az energiákat arra, hogy megerősödjünk, és javítsunk saját önképünkön.

Az időszak felteszi kérdéseit az anyagiakhoz való hozzáállásunkat illetően is. Hogyan gondolkodunk a pénzről? Mennyire függünk tőle, vagy tartjuk helyesen egy eszköznek, az energiacsere elemének. A gátló hatás akkor győzedelmeskedhet, ha negatív gondolatokat kapcsolunk az anyagiakhoz, vagy ha túlnyomó részt a hiányra összpontosítunk. A feladat itt is az, hogy a berögzült mintákat, amelyik korlátoz, átírjátok és rögzítsétek a pozitív meggyőződést magatokban.

A retrográd hatás életetek mely területein okozhat nehézséget?

Általánosságban:

- Párkapcsolatban, de általában minden típusú kapcsolatban.

- Pénzügyekben korlátozva érezhetitek magatokat.

- Hölgyek nőiségük megélésében érezhetik a gátlást.

- Általánosságban nehezebben tudtok harmóniát teremteni magatok körül.

Természetesen mindenkinél másként nyilvánul meg az aktuális hatás, ez függ az egyéni születési horoszkópban található energiáktól. A tranzithatás mutatja meg számunkra (az hogy a születési horoszkópod mely háza fölött vonul a bolygó) azt, hogy kinél melyik életterületre hat a leginkább a hátráltató energia. Emellett azt is vizsgálnunk kell ilyen esetben, hogy más születési bolygótokkal alkot e fényszög kapcsolatot, tehát hatással van e valamely személyiségjegyedre energiájával.

A Vénusz bolygó hátráló mozgásában, április elején, egy időre visszaérkezik a Halak jegyébe, így ekkor a feladat is változhat, és mi magunk sem érezzük már a nagy akaromságot, inkább álmodozóvá, rosszabb esetben csalódottakká, hitehagyottakká válunk. Kérdés, hogy mennyire idealizálunk másokat, vagy mennyire valósak vágyaink, nem kergetünk e olyan álmot, aminek semmi racionális alapja nincs. A feladat, rendet rakni magatokban, önbizalmatokat erősíteni, és reális célokat kitűzni.

A reterográd mozgás alapjában véve nem szükséges rossz, mint minőség, hanem csupán nem a könnyebbik út. Feladatokat tartogat, nem dőlhettek hátra várva a csodát, hanem aktívan részt kell vennetek a megoldásban. De a tavaszi energiák ebben segítenek, csak át kell magatokat adni neki.

A tüzes Kos jegyében igazán jól érzi magát a Nap, kilépve a Halak visszahúzó energiájából, újult erőre kap, és készen áll az új kezdetekre. Ebben az időszakban már enyhül a Jupiter és az Uránusz bolygó feszült szembenállása is, és erősödnek a tüzes energiák, az új kezdeteket kitartó és kezdeményező energiák egyvelege segíti. Ehhez érkezik segítségként (március 28-án) a Kos Újhold, ami szintén kezdő energiát biztosít minden változáshoz. A végeredmény azonban nagyban függ attól, hogy mennyire hisztek magatokban, és mennyire tudjátok belső hiteteket megtartani. És mennyire tudjátok energiátokat fékezni, saját céljaitok érdekében összpontosítani. Főleg április 15 után érezhettek egy hatalmas lendületet, ha belevágtok a megvalósításba. Ha úgy érzitek majd szétrobbantok, akkor mindenképpen érdemes sportolni, de jót tehet egy kis földelés is. Kertészkedjetek, kiránduljatok, vagy jógázzatok, tartsatok magatoknál olyan ásványt, ami segít ebben.

Összességében egy csodás tavaszi újrakezdés vár bennünket, a természet virágzásnak indulását saját életünk virágba borulásában is megélhetjük. Csak rajtatok múlik!

Csodás tavaszt kívánok Mindenkinek!

Dudás Mária asztrológus

06304515002

Asztrológia tanfolyam gyermekek elemzéséhez

Belső Béke

Címkék: Kos napja tavaszi ébredés 2017 március 20. energia aszrológia
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: