Lebilincselő Karácsony

Valahol mélyen legbelül, mindenkinek az a vágya, hogy megfeleljen a környezetének, de legfőképpen a szüleinek. Persze az élet nem ilyen egyszerű, egyszer fent egyszer lent… Trudie végső elkeseredésében komoly lépésre szánja el magát.

Ahogy egyre több karácsony témájú filmet dolgozok fel, tisztább képet kapok az ünnepről, illetve, arról, hol lehet elrontani. Ahogy közeledik, a december érezhetően bolondulnak meg az emberek. A boltokban már november közepétől tömeg van, és valahogy a levegő vibrálása is feszültebb jelezvén közeleg a karácsony.

Hol vannak már azok a szép idők, mikor az ünnep a családról, és az együttlétről szólt? Már régen kihalt. Trudie is érzi a hatalmas nyomást a vállán, amit a szülei tettek oda. El kell mennie egy állásinterjúra, ahova igazából nem is akar, hiszen a festészet a szenvedélye. A család persze nem fogadja el, hogy a lányuk képzőművész, mert valami nagyobbat álmodtak neki…

Az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodhat, az a barátja Nick, aki megígérte hazamegy vele karácsonyra. Közben magára öltötte „gyönyörű” rózsaszín ruháját, és pulikutya sérót csinált magának. Az állás interjúra nem ért oda időben, Nicknek pedig esze ágában nem volt vele menni, csak el akart jutni az ágyáig. Mit tesz ilyenkor egy elkeseredett nő, akit a családja pontban hatkor vár a koktéllal? Hát elrabolja az étteremből, ahol dolgozik, az első jóképű srácot, és irány vele a vidéki faházikó…

Miután megérkeznek a faházhoz Trudie beadja a szüleinek, hogy amikor „Nick” zavarban van, azzal leplezi, hogy azt mondja nem akart jönni, elrabolták, és, hogy ő nem is az akinek a lány mondja. Azért valljuk be, ez minden esetben elég gyanús dolog lenne, ha igaz azért, ha nem akkor meg a pszichológus száma kellene az embernek.

A család pont olyan furcsa, mint Trudie. Elvonultak egy isten háta mögötti faházba, és még a mobilokat és a slusszkulcsokat is eldugták. Értem én, hogy karácsony meg együttlét meg minden, de azért ez egy csöppet mániákus… Persze így a mi elrabolt kamu pasink nehezebben tud megszökni.

Trudie anyja megrögzött „karácsonyista” (igen ez ebben az esetben használható ilyen formában), mindent pontosan megtervezett, mondhatni percről, percre. A kis család minden reggel útbaigazítást kap, amolyan katonásan, hogy éppen mit csinálhat aznap. Ha valami nem úgy történik, ahogy anyuka elgondolta, akkor kap egy kisebbfajta idegsokkot, de aztán mehet minden a maga útján tovább.

„Nick”, végül szerez egy telefont, és hazaszól atom idegesítő barátnőjének, aki csak akkor hajlandó cselekedni valamit, mikor a srác közli, vele el akarja jegyezni. Lényeg, hogy cseppet sem anyagias. Ezután, csak azért, hogy kiszúrjon Trudie-val, mintahímként viselkedik. Minden anya ilyenről álmodik a lánya mellé… Aztán a karácsonyi vacsoraasztalnál kiborul a bili…

Ebben a filmben is feltűnnek az édes karácsonyi szokások, amiknek azért nagyon örülünk, hogy vannak. Például a sütemény, és a tej a Mikulásnak, illetve felolvassák a Karácsony történetét közösen, Ezek olyan dolgok, amik szebbé varázsolhatják az ünnepet. Egyébként egy nagyon jól összerakott vígjáték, egy kissé mániákus családdal, viszont egy-két jelenetnél mindenki megláthatja benne kicsit a saját rokonait.

 

Címkék: film karácsony romantikus családi Lebilincselő Karácsony
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: 

Szerző:

Horváth

Nikolett

A filmek és sorozatok szerelmese vagyok. Majdnem minden műfajt szeretek, kivéve a horrort, mert azután mindig rémálmaim vannak.