A kezdő

A jó pap holtig tanul, vagy sosincs késő semmihez. Ezek a gondolatok jellemzik legjobban A kezdő című filmet, és annak imádnivaló főszereplőjét Ben-t. Ő nem átlagos nyugdíjas, hiszen hetvenévesen gyakornoknak áll egy céghez.

Ben nem sokat tud a modern világról, mégis úgy dönt, egy online céghez szegődik, akik ruhákat árulnak. Nem kisebb személy mellé, mint a főnök mellé kerül gyakornoknak, aki kezdetben hallani sem akar róla. Meg van róla győződve, hogy totál egyedül kell vezetnie a céget, ezért kb non-stop dolgozik.

Jules kilenc hónap alatt a semmiből épít fel egy nagyvállalatot, nevel egy kislányt, és próbálja fenntartani férje érdeklődését. Nem semmi élettempó az tuti. Először tök ellenszenvesen fogadja Ben-t, de szépen fokozatosan megnyílni látszik a férfi előtt.

Az irodában viszont mindenki imádja a férfit, és úgy tűnik ő is remekül beilleszkedik a környezetébe. Megtanulja kezelni a gépet, segít a srácoknak a nőkkel, és bizony románcba is keveredik. Jules-al viszont nehezen alakul a kapcsolata, a férfi sok mindenben tudna segíteni neki, viszont nem nagyon hagyja magát.

Végül úgy néz ki, hogy a Senior Gyakornoki program egy remek barátság kezdetének bizonyul. Jules belátja, hogy át kell csoportosítani a feladatait, hogy több időt tölthessen a családjával. Ben-nek nem kell többet otthon ülnie, ismét van hova bejárnia, vannak barátai és ámor nyila is meglegyinti…

Nagyon pöpec kis vígjátékot sikerült összedobni, nem is beszélve a megható pillanatokról. Maga az eszme, amit a film képvisel, nagyon bejön. Ben nem egy tipikus nyugdíjas, ezért nem is találja meg a helyét otthon. Miután beutazta a világot, és kiszórakozta magát bizony nagyon hiányzott neki a munka.

Jules is hasonlít a férfire, hiszen a semmiből építette meg az álmát, és mindent megtesz a sikerért. Talán a különbség kettőjük között, hogy Jules nem tudja hol a határ, és rendszerint át is lépi, míg Ben tudja meddig tart a munka és honnantól jön a család, és a szórakozás.

Egy munkamániás nőnek nagyon nehéz fenntartani az otthoni életét is főleg akkor ha éppen a legnagyobb álmát valósítja meg. Milyen érzés lehet egy férfinak, hogy neki kell otthon maradni és gyereket nevelni, ameddig a felesége sikeres üzletasszonnyá válik? Veszélyes játék….

Szóval a film nagyon ütősre sikerült. Vicces, könnyed, és a megfelelő pontokon megható. Robet DeNiro istenien alakítja Ben-t, asszem nem is tudtak volna jobb színészt találni a feladatra. Anne Hathaway pedig maga az üzletasszony. A kettőjük párosa leginkább egy bimózó apa-lánya kapcsolatra emlékeztet. 

Címkék: film mozi szórakozás
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: 

Szerző:

Horváth

Nikolett

A filmek és sorozatok szerelmese vagyok. Majdnem minden műfajt szeretek, kivéve a horrort, mert azután mindig rémálmaim vannak.