Kelekótya karácsony

Fordult már meg a fejedben, hogy a következő ünnepet kihagyod? Amikor nem akarsz beszállni a karácsonyi őrült rohanásba, a kötelező utcadíszítgetésbe, és semmi kedved karácsonyi lapokat küldözgetni, helyette inkább messzire menekülnél?

A Krank család kislánya, aki már 23 éves, úgy dönt, hogy egy évre csatlakozik a béke hadtesthez, és Peruba utazik. Az egyedül maradt szülők el sem tudják képzelni milyen, lesz a lányuk nélkül a közelgő karácsony. A reptérről hazafelé még megállnak a boltban, és Nora beküldi Luther-t, a szakadó esőben a boltba. Kifele meglát egy Karib-tengeri utakat reklámozó plakátot és fergeteges ötlete támad.

Másnap Luther összeszámolja, mennyi költséget emészt el a karácsony ünnepe, és rájön, hogy azzal, ha idén nyaralni mennek az ünnepekkor, akkor nem is keveset spórolnának. Nora először vonakodik az ötlettől, de mikor meggyőzi a férjét, hogy a gyerekkórház kapja meg az adományt, amit minden évben ő is belemegy a dologba. A Krank család idén teljes mértékben bojkottálja a karácsonyt, de mit szól ehhez az utca többi lakója?

Sok filmben láthattuk már, hogy Amerikában egy-egy utca, egy kis közösséget alkot. Közös hagyományok, egymás segítése, és még az ünnepet is együtt várják. Mikor kiderül, hogy Nora és Luther idén nem akarja megtartani az ünnepet, az „utca vezetője” Vic Frohmeyer szabályos háborút hirdet a karácsonykerülők ellen.

Luther kissé belebolondul, ebbe a „nem karácsonyozunk” témába. Nem hajlandó fenyőfát venni, és adakozni sem akar a rendőröknek, sőt még karácsonyi képeslapokat sem küldenek senkinek. Az utcába minden ház tetejére felakasztanak egy műanyag világító hóembert Hópofit, de még őt sem akarja felrakni. Nora egyenesen retteg a házban, és ő engedne a „zsarolásnak”.

Az utazásig már csak egy nap van hátra, mikor kapnak egy telefont. Lányuk Blair hazajön karácsonyra, és nem is egyedül érkezik hozza a barátját is Enrico-t, aki még nem látott igazi amerikai karácsonyt. Nora őrült módjára felpörög és szórja az utasításokat, szegény Luther próbálja őket végrehajtani, nem sok sikerrel.

Végül mikor Hópofit szerelné fel a tetőre lezuhan, és a tűzoltóknak kell leszedniük. Odacsődül az egész szomszédság, és kiderül, hogy Blair hazajön azért, akarnak hirtelen karácsonyt tartani. Vic vezetésével az egész utca a segítségükre siet, no nem ám Luther, hanem Blair miatt. Mindenki hoz amit csak tud, ezért rövid idő alatt gyönyörű ünnepi díszbe öltözik a Krank ház, és már nyoma sincs annak, hogy itt valaki nem akarta megtartani az ünnepet.

Luther végül olyat tesz, amit mindig megkönnyezek. A karibi utazást a szembe szomszédjának adja. Az öreg házaspár hölgy tagja elég sok ideje rákban szenved és lehet, hogy ez lesz az utolsó karácsonya.

Ez az egyik kedvenc karácsonyos filmem. Imádom, ahogy először belassul, és utána olyan szinten pörög föl, hogy azt elég nehéz követni. Imádom, hogy Luther ragaszkodik, az anti karácsonyhoz, viszont a film végére őt is átjárja az ünnep szelleme. 

Címkék: szórakozás mozi film karácson Kelekótya karácsony
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: 

Szerző:

Horváth

Nikolett

A filmek és sorozatok szerelmese vagyok. Majdnem minden műfajt szeretek, kivéve a horrort, mert azután mindig rémálmaim vannak.