Kedves Mikulás

Karácsonyhoz közeledve, több ezer gyerek ül le, és írja meg levelét a Télapónak, illetve Jézuskának. Csillogó szemmel bizakodva, hogy karácsony reggelén ott találja a kért ajándékokat a fa alatt.

Christie North, magától a főposta mestertől kapja azt a feladatot, hogy válaszoljon a gyerekek karácsonyi leveleire, mintha ő lenne a Mikulás. A dolog nem áll messze a valóságtól, mert Christie a télapó lánya. Így beáll a postára dolgozni.

A munkahelyen a légkör kicsit sem ünnepi. A főnök nincs oda a karácsonyért, és nagyon zavarja, hogy az ünnepek előtt ennyivel több „értelmetlen” levelet kell szortírozni, és minden karácsonyi díszt kidob, mondván tűzveszélyes… Christie is szúrja a szemét, ezért az egyik alkalmazottját Matt-et küldi, hogy kémkedjen a lány után.

Mondanom se kell, hogy szegény srácnak nincs más esélye, különben repül a munkahelyéről, és a pénzre szüksége van. Matt neveli Emily-t, aki a testvére kislánya, sajnos a húga életét vesztette. Emily annak ellenére, hogy még csak nyolc éves nagyon is jól látja a helyzetet, és karácsonyra a bácsikájának kér udvarlót.

Emily levelére is Christie válaszol, és azt tanácsolja neki, hogy járjon nyitott szemmel. Nagy nehezen a karácsonyi lány is megnyitja a szívét Matt előtt, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A férfinek már esze ágában sincsen a lány után kémkedni, hiszen minél jobban ismeri, annál világosabb a számára, hogy Christie a légynek se tudna ártani.

Persze a posta vezetője megelégeli ezt a rengeteg levelet. Christiet elküldi, Mattet pedig lebuktatja a lány elől. Végül mikor a srác szerelmet vallana, olyan mintha a levegőbe beszélne.

Christie összecsomagol, és elindul haza, míg Matt úgy dönt, elmegy a turnéra a zenekarával, azonban hagy egy üzenetet a lánynak. Az új postafőnök segítségével indul meg a hajsza a srác után.

A mikulás is besegít, hogy a lánya végre boldog lehessen. Mikor végre utolérik az autót, nincs is mit mondani. Jöhet egy csók, és indulhatnak csapatostul a turnéra. Még szerencse, hogy Christie-nek csak karácsony előtt kell dolgoznia.

Nagyon édes és romantikus film. Christie vérbeli karácsonyista, és ő az, aki reményt és jó tanácsokat ad a gyerekeknek az ünnepekre, mielőtt megkapnák a várva várt ajándékokat a Télapótól.

Nem mindenki kér tárgyi ajándékot, és bizony sok a szomorú gyerek, akiknek egy ilyen ember „megváltoztathatja” az ünnepét. A színészek, bár ismeretlenek nagyon jól hozzák a szerepeket, megvettem kilóra.

Címkék: szórakozás. film karácsony
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: 

Szerző:

Horváth

Nikolett

A filmek és sorozatok szerelmese vagyok. Majdnem minden műfajt szeretek, kivéve a horrort, mert azután mindig rémálmaim vannak.