Karfiol pizza paradicsommal és Mozzarella sajttal – Könnyű egytálétel a mindennapokra

Ugye milyen jól néz ki?

Pizza, mint könnyű étel?

A pizza valóban nem nevezhető kímélő ételnek, de ez a pizza csak kinézetében hasonlít rá.

Pizzát nem csak liszttel készíthetünk. Ideje megújítani receptfüzetünket.

Ez a pizza egyáltalán nem tartalmaz lisztet, csakis zöldségeket. Gluténmentes!

Így már érthető, miért lehet a karfiol pizza jó választás azoknak, akik szeretnének kímélő ételeket enni, tavasszal pár kilótól megszabadulni vagy csak egyszerűen egészségesen táplálkozni.

Könnyű elkészíteni, és tipped adunk, mitől lesz a karfiol szép fehér színű, vagy például a paradicsomnak mi adhat különleges zamatot.

Mi kell a karfiol pizza elkészítéséhez?
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 5-6 nagyobb paradicsom
  • só, bors, cukor
  • 1 teáskanál szárított oregano
  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 2 szál újhagyma
  • 250 g mozzarella sajt
  • 200 g trappista sajt
  • friss bazsalikom (aki szereti)
  • sütőpapír
Elkészítés

A paradicsom felét mártsuk forró vízbe 3-5 percre és húzzuk le a héját. Ennyi idő alatt a paradicsom kicsit meg is puhul, de nem esik össze.

A paradicsom másik felét karikázzuk fel, tegyük tálba. Citromlével szórjuk meg.

A vöröshagymát vágjuk apróra és zúzott fokhagymával pirítsuk le 5 perc alatt vékony olajon.

A meghámozott paradicsomot vágjuk kockákra, ízesítsük sóval, borssal, oregano-val és egy csipet cukorral.

Tipp

A paradicsom különleges ízét fokozhatjuk, ha még egy picit citromlével is megspricceljük.

A karfiolt is tisztítsuk meg, szedjük le a rózsákat és tálba téve szórjuk meg citromlével.

Hagyjuk állni 3-5 percig, majd sós vízben főzzük meg a karfiolt.

Szűrjük és csepegtessük le a puhára főtt karfiolt.

Vágjuk szeletekre a mozzarella sajtot és az újhagymát.

Béleljük ki sütőpapírral a hőálló edényünket.

Villával törjük össze a puhára főtt karfiolt, adjuk hozzá az ízesített, meghámozott paradicsomot, újhagymát, mozzarella sajtot és a pirított vöröshagymát.

Helyezzük a tálba, tegyünk a tetejére reszelt trappista sajtot, és karikára vágott, citromlével megszórt paradicsomkarikákat, majd 20-30 perc alatt süssük készre közepes hőfokon.

Tálaláskor friss bazsalikommal ízesíthetjük és díszíthetjük.

Címkék: citromlé pizza karfiol paradicsom citrus spray recept egytálétel főétel diéta egészséges bazsalikom oregano mozzarella
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: