Ilyen elváltozások lesznek testeden, ha túl sok cukrot eszel!

Nem titok, és nem is újdonság, miszerint a túl sok cukor egészségkárosító.

És ez szemmel is láthatóvá válik a testen.

12 jel testeden, ha túl sok cukrot eszel!

Azt hallhattuk már, ha túl sok cukrot eszünk, akkor bőrünk pattanásos, és öregedő lesz, fáradtak leszünk, de ezeken kívül számos fizikai jel fedezhető fel, ha ez nem lenne elég intő.

12 jel

Állandóan éhesek vagyunk

Újdonságként észleljük, hogy állandóan éhesek vagyunk? Nem csoda, hiszen a cukor megemeli a vércukorszintet. Ez viszont megakadályozza, hogy a cukor vagy glükóz bejusson a sejtekbe. Az éhség érzet egy sikoly, és ezért vagyunk éhesek, mert szervezetünk pótolni akarja a hiányzó elemeket.

Gyakori húgyhólyag problémák

Kiderült, hogy a nők magas vércukorszint vagy cukorbetegség esetén gyakrabban szenvednek húgyhólyag problémáktól, gombás fertőzésektől. Ez ezért van, mert a baktériumok jól érzik magukat abban a környezetben, ahol sok a cukor, és gyorsan szaporodni is kezdenek.

Gyakori vizelési inger

Minél több cukor van a vérben, annál gyakrabban érezzük, hogy pisilnünk kell, mert a szervezet igyekszik csökkenteni a vércukorszintet, és visszaállítani az egyensúlyt.

Kiszárad a bőr

Ez a jelenség, miszerint kiszárad a bőr, a sűrű vizelési ingernek és vizelésnek köszönhető. A szervezet elveszíti nedvességtartalmát sejt szinten is. És a bőrkiszáradás következménye pedig a pattanásos, ekcémás bőr.

Gyakran vagyunk szomjasok

A sok nedvesség elvesztése a szervezetben, ami a gyakori vizelésnek köszönhető, hogy állandóan szomjasok leszünk. A szomjúságérzet szintén egy jelzés, hogy szervezetünk kiszáradt.

Nehéz koncentrálni

Amikor a vércukorszint emelkedett, a glükóz nem a sejtek szintjére, és ez okozza a nehéz koncentrációt. Az agy szinte semmilyen energiát nem kap. Ennek a következménye, hogy nehéz összeszedni gondolatainkat.

Fáradtnak érezzük magunkat

Amikor a szervezetben magas a vércukorszint, a test extra energiákat használ el, amit nem tud pótolni, hiszen a cukor nem jut el a sejtekig, nem tud felszívódni kellő mennyiségben. Tehát az energiát, amit normál esetben a tápláléktól kapna szervezetünk, nem tudja hatékonyan hasznosítani. Fáradtnak érezzük magunkat, holott nincsen különösebb okunk rá.

Romlik a látás

A kiszáradt test, ami ráadásul a kapott energiát nem tudja normálisan hasznosítani, a szemek, jobban mondva a látást is befolyásolja. Látásunk homályos lehet, ha szemünk érzékeny a magas arányban bevitt cukorra.

Gyakran leszünk betegek

Sajnos a cukor immunrendszerünkre is hatással van. Ráadásul gyengíti azt, ezért lehetséges, hogy fogékonyak leszünk a betegségekre. Tehát, ha sok cukrot eszünk és ezzel tisztában is vagyunk, és mind e mellé gyakran leszünk betegek, akkor sürgősen csökkenteni érdemes a cukorbevitelt.

Hirtelen sokat fogyunk

A cukortól nem csak hízni lehet! Mint azt sokan tévesen tudják. Hanem fogyni is. A fogyás többek között a megnövekedett folyadékmennyiségnek tudható be.

Szeszélyesek leszünk

A túl sok cukor hangulatunkat is befolyásolja, mint például a drasztikus hangulatingadozás, depresszió kiváltója is lehet. Miért? Mert agyunk akkor működik a legjobban, ha a glükóz egyenletesen éri el azt. Aki túl sok cukrot eszik, annak az agya ezt a nagy mennyiségű glükózt nem tudja feldolgozni. Ez okozza a hangulatingadozást, és akár a depressziót is.

Különösen férfiaknál

Az egyik elég szembe ötlő jelensége lehet a túl sok cukorbevitelnek az impotencia. Miért? Mert a cukor a vérkeringést is befolyásolja, felborítja a hormonális egyensúlyt és az agyi működést. Ezek együttesen vezetnek férfiaknál impotenciához. 

Címkék: túl sok cukor impotencia száraz bőr fáradtság betegségek gyakori vizelés gombás fertőzés
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: