Hűséges pasik jellemzői – Van egy szemmel látható is! - A nagy pasi lexikon!

Mindenki szereti, ha párja hűséges.

Mégis sok kapcsolat éppen a félrelépéseken megy tönkre.

Az most mindegy, ki volt a hibás, ha egyáltalán lehet ilyenkor felelőst keresni.

Nagyban függ az életkörülményektől és a személyiségtől is. És egy fizikai, szemmel jól látható megkülönböztető jeltől is!

A nők hűségesebb alkatok, mint a férfiak?

Ki tudja a mai világban.

De regényeket lehetne írni a félrelépős pasikról.

Olyan jó lenne megtudni, hogyan lehet felismerni a félrelépő vagy éppen a hűséges típusú férfit.

A hűséges típusú férfiakhoz mutatunk is 5 jellemvonást.

Ráillik párunkra?

Egyáltalán, hűséges párunk hozzánk?

Hűséges férfiak lexikonja

  • Az extrovertált típusba tartozó férfiak hűségesek. (Extrovertált típus, aki nyitott személyiség.)
  • Férfiak, akiknek van testvérük hűségesek.
  • A hűséges férfiak kevés alkoholt isznak.
  • A hűséges férfiaknak nincsen kedves hangszínük. Mondhatjuk úgy, nincsen szexi hangjuk.
  • A hűséges férfiaknak mutatóujja hosszabb, mint gyűrűs ujjuké.
Extrovertált személyiség

Ellentmondásnak tűnhet, ha azt mondjuk, a nyitott személyiséggel rendelkező férfiak hűségesek. De mégsem az! A South Alabama Egyetem kutatása alapján – (megjelent a Journal of Research in Personality oldalán), igenis hűségesek a nyitott személyiséggel rendelkező férfiak.

És bármilyen megdöbbentő, de a visszahúzódó, befelé forduló típusról mondható el, hogy jó eséllyel félrelép.

Van testvérük

Érdekes maga az összefüggés is, miszerint azok a férfiak hűségesebbek, akiknek van testvérük.

Mi az összefüggés?

Azok a férfiak, akiknek nincsen testvérük, a magány érzésének az egyik megnyilvánulását kompenzálják tudat alatt a félrelépéssel. Egyszerűen egy nő nem elég. És nem a nőn van a hangsúly, hanem olyan személyen, aki közel áll hozzájuk.”Ebből van szükségük minél többre.”

Van azért a testvér elméletre egy másik összefüggés is, ami éppen az ellenkezőjéhez vezet, mint, ha csak 1-2 testévre van a férfinak.

Azok a férfiak ugyanis éppen ellenkezőleg, hajlamosak a félrelépésre, ahol a családban 3-4, esetleg több testvér jutott számukra. Ebben az esetben a magyarázat a félrelépés jó esélyére az, hogy már a szülők figyelméért is versenyezni kellett a testvéreknek. Most viszont ő versenyezteti szintén tudat alatt a nőket.

Kevés alkoholt isznak

Eleve pozitív, ha egy férfi nem iszik sok alkoholt. De így még szuperebb, ha ez összefüggésben van a hűséggel is. Az Oxfordi egyetem kutatói vizsgálatok alapján azt az eredményt kapták, hogy azok a férfiak, akik sok alkoholt isznak, vagy esetleg drogoznak, hajlamosak a félrelépésre.

Az ok az önkontroll hiányában keresendő, és abban, hogy az alkohol oldja a gátlásokat. Aki pedig elveszti önkontrollját, nem érzi a bűntudatot sem.

Nem csilingel hangjuk

Ez nem feltétlenül jelent hátrányt egy férfi számára, ha nem csilingel hangja. A nők is szeretik többségében, ha egy férfinek karakteres hangja van. Tudat alatt azonban a csilingelő hangszín máshogyan hat a nőkre. De hogyan függhet ez össze a megcsalás esélyével? A New York és Kalifornia Egyetemek kutatói közös vizsgálatot végeztek. A Csilingelő hang ugyanis vonzza a nőket tudat alatt, így sokkal közvetlenebbé válnak hatására, és egyszerűen a férfiak nem tudnak ellenállni ennek a vonzalomnak. Alkalom szüli a tolvajt.

Mutatóujjuk hosszabb, mint gyűrűs ujjuk

Ez a kategória az igazi szemléletesek közé tartozik.

A mutatóujj hosszabb, mint a gyűrűs ujj. Hogyan lehet ez összefüggésben a hűséggel?

Az Oxfordi egyetem kutatói véletlenül jutottak erre az eredményre. Hogyan vizsgálhatjuk ezt meg. Az ujjakat össze kell zárni, és mindegy melyik kézen vizsgáljuk.

Az összefüggés pedig az, hogy azoknál a férfiaknál, akiknek hosszabb mutatóujjuk, mint gyűrűs ujjuk, szervezetükben a tesztoszteron szint alacsonyabb volt magzat korban. A tesztoszteron szint befolyással van a libidóra. Minél több van belőle a szervezetben, annál magasabb a szexuális vágy, és így az esély is megnő a félrelépésre.

Külön érdekesség, hogy ez az összefüggés a nőkre is érvényes. Azok a nők is hajlamosak a félrelépésre, akik mutatóujja rövidebb, mint gyűrűs ujjuk. 

 

Egy egy jellemzőt kiragadva, nem lehet egyetlen férfit sem bekategorizálni, és igazi csoda, ha legalább 3 jellemző együttesen teljesül. 
Mert ért van ilyen férfi.
Talán olyan is, akire mind az 5 jellemző egyszerre illik. 
 

Címkék: hűséges típus férfi mutatóujj gyűrűs ujj megcsalás tesztoszteron alkohol testvér
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: