A fodrász rosszul vágta le a hajamat! - Szerencsétlenség mindenkit érhet!

A legkevésbé kívánjuk bárkinek is, hogy fodrászat után tragikus élménye legyen, de balesetek mindig előfordulhatnak sajnos.

Túl rövid, más színű, nem olyan a fazonja, mint, amit megálmodtunk, nem egyenes, nem göndör....

Semmi baj, még, ha most úgy is gondoljuk, hogy ezt könnyű mondani.

Vannak lehetőségek!

A fodrászat fogalmát automatikusan valamilyen csodás, felemelő, izgatott jellemzővel párosítjuk. És nem azzal, hogy szomorúan távozunk a fodrászatból.

Mégis sokan ilyen élményekkel távoznak, még akkor is, ha a fodrász profi volt, régóta járunk hozzá.

Mit tehetünk az ilyen szerencsétlen esetek után?

Hogyan korrigálhatjuk a hibát?

Túl rövidre vágott haj

borzasztó érzés, amikor meglátjuk, mennyire rövidre vágta le hajunkat a fodrász. Már pár milliméter is sokat számít, nagyon látszik. És bizony kell hozzá legalább kettő hét (az elméretezett vágástól függően), míg újra el tudjuk fogadni frizuránkat. Visszaragasztani nem lehet, ám mégis létezik egy gyors megoldás! Dugjuk be a hajvasalót, és simítsuk át vele hajunkat. Ezzel nyerhetünk pár millimétert, és áthidalhatjuk az időt, amíg hajunk újra megnő. Természetesen, aki csakis a göndör hajat tudja elviselni, úgy ez a megoldás nem játszik szerepet.

Ezen kívül a kisimított haj sokkal puhább, és természetesen hosszabbnak érezzük utána hajunkat.

Kicsúszik a kontytartó

Éppen most vásároltunk magunknak szép hajgumikat, hajkiegészítőket. Mégis kicsúsznak hajunkból, nem tudjuk őket használni. Ezzel majdnem mindenki csak otthon szembesül. Mit lehet tenni ilyenkor? Használjunk alatta befőttes gumit! Vagy, ami még segíthet, ha a szép hajgumink kicsúszik hajunkból: Dugjuk be a hajvasalót. Igen, a konty készítéséhez sima hajszálakra lenne szükségünk, mert úgy mutat szépen. De ha az egész hajunkat átvasaljuk, akkor bizony a konty tartó ki fog csúszni. Ezért előbb készítsük el hajvasalás nélkül a lófarkat, szorosan fogjuk össze befőttes gumival, majd csak a lelógó részeket simítsuk át.

Rosszul sikerült új hajszín

Tragédiának élhetjük meg szintén, amikor meglátjuk, mennyire nem sikerült eltalálni hajfestéssel a kívánt hajszínt. De van egy dogma, amit csak kevesen ismernek! „Minél frissebb egy hajfestés, annál könnyebb átszínezni újra a hajat!”

Sötétíthetjük, és akár ki is világosíthatjuk! Samponokkal (kevésbé drasztikus), vagy világosíthatjuk szőkítő samponokkal. Például, aki túl vörösre festette haját, segíthet a helyzeten egy pasztellbemosó, sötétítő samponnal. Ez bármilyen furcsán is hangozzon, természetes vöröses árnyalatot varázsol a hajszálaknak.

Nem egyforma hosszúságú a két oldal

Kellemetlen, ha az egyik oldalon rövidebb vagy hosszabb lett a fazon. Semmi esetre se válasszuk az otthoni barkács megoldást! Mert ilyenkor bizony sokan azt teszik! Hívjuk fel a fodrászszalont, mondjuk el, mit észlelünk, és kérjünk időpontot. Egy-két napon keresztül pedig érdemes feltűzni hajunkat. Ugyanis a fodrászok speciális ollókkal dolgoznak, és ha mi belevágunk, kiigazítjuk otthon, akkor csakis tönkretehetjük az alkotást. Általában a fodrászok ilyenkor készséggel állnak rendelkezésre.

Ez egyszerűen nem is én vagyok!

Biztosan volt már ilyen élményünk, akár fodrásznál, akár ruhapróba alkalmával. Egyszerűen azt éreztük, hogy nem is mi vagyunk, akit a tükörben látunk. Kifejezetten rossz érzés! Igen, elképzeltünk egy frizurát, el is készítették nekünk, és mégsem tetszik. Mit tehetünk ekkor? Ez egy pszichológiai folyamat. Érdemes várnunk 2-3 napot, amíg megszokjuk új külsőnket. Valami miatt azt éreztük, hogy erre a drasztikus változtatásra szükségünk van. Ne futamodjunk meg az első pillanatban! 

Címkék: túl rövid frizura hajszín elrontott hajszín újraszínezés hajsimító konty készítése frizura fazon
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: