Ezzel a trükkel sokkal ízletesebb és kiváló minőségű lesz a bor! - Egyszerű trükk!

Milyen borokat szeretünk?

Közepes minőség, esetleg elsőosztályú?

Gondoltuk volna, hogy egy apró trükkel még a legegyszerűbb bor is lehet ízletes, éppen olyan, mint a kiváló minőségűek?

Vajon mi a titok nyitja?

Ismerjük a szakkifejezéseket és megnevezéseket, mint például Cuvée, Terroir.

Aki nem ismeri ki jól magát a borok között, szívesebben választ a kedvező árú, esetleg közepes minőséget képviselő borok közül, így kímélve pénztárcáját.

Jó hírek!

Létezik egy megoldás, ami minden bort ízletesebbé tesz.

Így teljesedik ki a bor aromája

Amikor a bort kinyitjuk, öntsük át egy üvegkancsóba.

Ez tulajdonképpen az átfejtés egyik módja.

Az átfejtés során a bor minden része érintkezik a levegővel, az aromák kiteljesednek.

Az ok nem más, mint, hogy a borban található savak, fanyar ízek, szenes hidrogén molekulák, melyek az alap ízét adják és meghatározzák egy bor ízét, gyorsan kémiai kapcsolatba tudnak lépni egymással.

Ettől a bor íze megváltozik pozitív irányba.

A legjobb választás egy olyan kancsó, aminek a szája jóval szűkebb, mint maga a kancsó.

Minél több levegővel tudjuk összezárni a bort, annál jobban előjönnek az aromák.

Amikor a bort bort kancsóba fejtettük, hagyjuk állni legalább egy-két órát.

Ez a megoldás minden bor esetén kiválóan alkalmazható, de a különbséget igazán a vörösboroknál érezhetjük.  

Címkék: minőségi bor aroma üveg kancsó bor javítása vörösbor átfejtés házi praktika
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: