Ezeket a bőrápolási hibákat biztosan elköveted! – Ezek a következményei!

Mindannyian ismerjük a közhelyeket, a szennyezett levegő, a dohányzás, stresszes életmód, a zsíros étrend mind közrejátszanak, hogyan néz ki bőrünk.

De van egy halom más dolog, amivel ezt még tetézhetjük, ha bár úgy gondoljuk jót teszünk, sokkal többet ártunk vele.

A bőr nem az az anyag, ami, ha tönkremegy, könnyen meg lehet javítani, örök életre nyomot hagy.

Ezeket a bőrápolási hibákat biztosan elköveted!

1 Nem kellő UV védelem - A smink kimarad

Amennyiben nem használunk még az alapozók terén sem UV védelemmel ellátott terméket, úgy elsősorban arcukon, ami a legvédtelenebb, bőrrákot kaphatunk.

Hogyan lehet megelőzni?

Egyszerűen, minden olyan testrészünkre használjunk UV védelemmel ellátott, a lehető legmagasabb faktorszámú terméket, ami a hétköznapokban is ki van téve a Nap káros sugarainak. Nem csak nyáron! Az éghajlat megváltozott, és így már ősszel és télen is szükséges a bőr védelme. Még mindig nem vesszük elég komolyan.

2 Elfelejtett nyaki terület

Talán erre gondolnak a legkevesebben, pedig a ráncosodás a nyakon kezdődik! Utána következik az arc. Viszont szinte mindenki az arcra fókuszál. Az öregedés jelei a nyakon kezdődnek.

Hogyan előzhető meg?

Használjunk anti-aging ápoló termékeket, és tápláló, regeneráló krémeket. Amikor nem az az évszak van, hogy sálat viseljünk, bizony fontos, hogy UV védelemmel ellátott készítményekkel óvjuk nyaki területen is a bőrt. A Nap káros sugarai nagy mértékben hozzájárulnak a bőr öregedési folyamatának felgyorsításához.

3 Száraz bőrt hidratálni

Miért fontos hidratálni a száraz bőrt? Mert az eleve kiszáradt bőrön keresztül nehezen szívódnak fel az ápoló termékek hatóanyagai. Ezt is csak kevesen tudják.

Abba a típusba tartozunk, aki most elhatározza, hogy minden nap hidratálja bőrét, ezt megteszi maximum 1 hétig, majd alább hagy a lelkesedés? Ne tegyük! legyünk kitartók!

A kiszáradt bőr ráadásul hajlamos lesz a pattanások és gennyes gyulladásokra. Ezeket még nehezebb lesz kezelni, plusz nem is értjük majd miért alakultak ki. Ez elég kell, hogy legyen minden nap azt az 5 percet rászánnunk a hidratálásra.

4 Pattanások kinyomása

A lehető legrosszabb, amikor megjelenik a pattanás, esetleg a közepe fehéres színű. De még rosszabbat teszünk, ha csak hirtelen felindulásból kinyomjuk, minden fertőtlenítési előkészület nélkül. Mert valljuk be, ez nem egyszer előfordult mér életünkben. Bőrünk felszíne tele van baktériumokkal, és ha nyílt sebet okozunk, akkor ezek szabad utat kapnak. ettől lehet, hogy egy mini pattanás helyes is akár hetekig megmaradhat. Jó esetben nyom nélkül eltűnik, de örökre heget is hagyhat maga után. Ezek a mini hegek, mivel a bőr felszíne ott elvékonyodott, nincsen pigmentképződés, szintén táptalaja lehet, hogy bőrrákot kapjunk. Ugyanis a Nap érni fogja.

5 Ne dörzsöljük - Peeling

Nagyon hatékonyaknak bizonyulnak a peeling, azaz bőrradírt termékek. De ha túl gyakran és túl nagy intenzitással használjuk őket, akkor a bennük található szemcsék felsértik a bőrt. Nem csak az elhalt bőrsejteket radírozzuk le vele, hanem megsértjük az alsóbb szinten képződő bőrszövetet is. Ne használjunk nagyon durva szemcsés bőrradír, peeling termékeket. És ha lehetséges, akkor a finom szemcsés termékeket is csak maximum hetente kétszer alkalmazzuk.

6 Lefekvés előtt

Igen tudjuk, milyen az, amikor este már nincsen erőnk lemosni sminkünket. A napi kosz keveredve a smink maradványaival eltömíti bőrünket, és ha hidratálunk, a fentebb leírt tanácsokat megfogadjuk, akkor azok mégsem fognak semmit érni, ha „koszos” arccal fekszünk le aludni. Vegyük úgy, hogy olyan lenne, mintha fürdés nélkül feküdnénk le aludni. 

Címkék: bőrápolás hibák arcradírozás pattanás száraz bőr nap UV védelem alapozó arctisztítás
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: