... és újra II/15.

Aznap már nem jártuk tovább az üzleteket, de otthon hosszú órákon keresztül böngésztem a netet, hogy legalább elképzelésem legyen arról a ruháról, amelyben méltó párja lehetek az én gyönyörű, szmokingos Olimnak.

Hosszú keresgélés után aztán meg is találtam a tökéletes ruhakölteményt.

Először egyedül mentem el a szalonba, hogy megnézzem, a ruha tényleg olyan-e, mint az üzlet honlapján. Aztán felpróbáltam, és úgy találtam, hogy jól áll. Az eladónő elmondta, hogy amennyiben lefoglalom a ruhát, egyből kezdődhet is az átalakítás, szűkítés és a próba folyamata, hogy minden tökéletes legyen a Nagy Napra. Egyedül nem tudtam dönteni, a nő pedig, bármennyire is kedves és segítőkész volt, nem tudta garantálni, hogy másnapra, ha Gotával visszamegyek, a ruha még szabad lesz. Nem volt más választásom, lefoglaltam, és felhívtam Ágotát a hírrel. A barátnőm megígérte, hogy másnap eljön velem, és őszinte véleményt mond a választott ruhámról, és tudtam, hogy valóban így fog tenni, nem hallgatja el az esetleges ellenérzéseit.

Ám azok nem voltak.

Ágota ugyanis majdnem elájult, amikor meglátta rajtam a ruhát. Azt mondta, hogy észtvesztően gyönyörű vagyok benne és a telefonjával gyorsan lefényképezett, hogy megmutathassa Endrének is. Nevetve megígérte, hogy Bencének még a színét sem árulja el, de a férjének mindenképpen szeretné megmutatni, mert ha Endrének tetszeni fog, akkor nagy az esély arra, hogy Bencének sem lesz ellenére.

A ruhához fátyol is tartozott, és amikor azt is felpróbáltam, végre tényleg felfogtam, hogy hamarosan Cziráki Bence felesége leszek.

Határozottan megkönnyebbültem, hogy végre a ruha is megvan már, de igazán akkor dobódtam fel, amikor este Ágota felhívott.

Bence és én éppen vacsoráztunk, de azonnal felkaptam a telefont.

- Nos? – kérdeztem izgatottan, még köszönni is elfelejtettem.

Ágota belenevetett a készülékbe.

- Isteni!

- Tényleg? Ezt mondta?

- Bizony! Pedig ezt a szót nem gyakran használja. És azt is mondta, hogy az öccse egy piszok mázlista, és ha én nem lennék, akkor rettenetesen irigyelné.

- Ó!       

- Hát igen, úgyhogy biztos lehetsz a sikeredben, Bence el fogja dobni magát, amikor meglát benne!     

- Köszönöm! Köszönöm! Neked is és neki is! Nagyon!

Mikor letettem a telefont és megfordultam, láttam, hogy Bence furcsán néz rám.

- Megtudhatnám, hogy mitől vagy ilyen fenemód feldobott egész este? És mi volt ez a telefon?

Nem hagyhattam, hogy az én szép szerelmem belemerüljön a féltékenység mocsarába, ezért szemből az ölébe ültem és megcsókoltam a száját.

- Amit most elmondok neked, az hatalmas titok! Nem mondhatod el senkinek! – Újabb csók. – Képzeld, megtaláltam a tökéletes menyasszonyi ruhát! Gyönyörű, uszályos, de kényelmesen lehet benne keringőzni is.

Bence elmosolyodott, felállt úgy, hogy közben engem is az ölében tartott, és a kanapéhoz ment. Ott leült velem együtt, én pedig továbbra is szemben voltam vele. Ó, imádom, hogy ilyen erős!

- Ez nagyon örvendetes hír! – mosolygott tovább. – De ki hívott az előbb? Ágota?

- Igen. A ruhát tegnap le kellett foglalnom, de ő csak ma tudott eljönni velem, és nagyon izgultam, hogy mit szól majd hozzá. És képzeld, nagyon tetszett neki! Azt mondta, hogy gyönyörű vagyok benne!

- Értem. És kinek hálálkodtál még? Ki volt az, akinek a véleménye ennyire számított?

- Ó, kérlek, ez már tényleg hadd maradjon az én titkom! Nem elég az neked, hogy elárultam a ruhát?

- De én még ezt is tudni szeretném – felelte, én viszont nem akartam felfedni Endrét.

- Legyen elég annyi, hogy olyan valaki, akit Ágota is ismer, tehát nem valami számodra vadidegen férfiról van szó.

- Aha. És az a férfi Ágotával együtt áldását adta a ruhádra. Hát, bevallom, eddig is nagyon vártam az esküvőnket, de ha lehet, akkor mostantól még jobban fogom. Kíváncsi vagyok arra a csodálatos ruhára, amit majd szépen, lassan leveszek rólad a nászéjszakánkon. - Bence gondterhelten összeráncolta a homlokát. - Remélem, menni fog. De addig, ha nem bánod, gyakorolnék egy kicsit. Lehet? – kérdezte, de közben már gombolta is ki a blúzomat.

Hát tudok én neked ellenállni?

Címkék: könyv olvasás szerelem SzerelemMese férfi
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: 

Szerző:

Kaposi

Krisztina

Krisztina képe

Igazi romantikus (Szerelem)Mese író vagyok. :)

Általános iskolás koromban írtam az első novellámat, melyet több rövid történet követett.

Egészen mostanáig csak a fiókomnak "meséltem", de úgy éreztem, hogy ezt a regényt már szeretném megmutatni mindenkinek.

Az Egyszer... és újra (SzerelemMese) egy nagy szerelem és egy igaz barátság története...

Kérdésed van? Emailben tudsz elérni: [email protected]