Egészséges kütyük – Hogyan hasznosítsuk őket! - Melyik jó és melyik nem!

Bár a médiában többet hallani a technológia káros oldaláról, az egészségünkre gyakorolt vélt vagy valós egészségtelen hatásairól, ahogy haladunk a korral tény, hogy egyre több új eszköz, kütyü, weboldal és applikáció segíthet nekünk az egészséges életben.

Persze ahogy a hipochondriára hajlamos embereknek az internet egy állandó megújuló öndiagnózis forrás lett, ez sem fog minden embertípusnak a javára válni.

Ha nem mozgunk eleget, akkor hiába a sportóra vagy „okos mérleg”, attól nem lesz számottevően jobb a keringésünk, kondíciónk vagy közérzetünk, ellenben ha rendszeres testmozgáshoz használjuk ezeket, akkor segíthetnek monitorozni a vérnyomásunkat, pulzusunkat, kontrollálhatjuk mennyi kalóriát égettünk el, és még sok minden mást.

Az okos kütyük megkönnyíthetik orvosaink munkáját is, hiszen ma már egyre precízebben tudnak mérni napi szinten olyan dolgokat, amikhez korábban orvosi műszer vagy szaktudás kellett.

Illetve pontosan dokumentálnak olyan dolgokat, amikről könnyen megfeledkezünk vagy egyáltalán nem is figyelünk rájuk.

Emellett egyre több az olyan oldal vagy applikáció, ami kimondottan abban hivatott minket segíteni, hogy új, egészségesebb szokásokat alakítsunk ki, és segít motiválni minket, amikor arra szükségünk lenne.

Persze egyik se végez el helyettünk semmilyen feladatot és nem tesznek meg helyettünk egy lépést sem.

De ha nem ezt várjuk tőlük, akkor hasznosak is lehetnek.

A témáról bővebben konkrét példákkal az alábbi rövid videóban

 

Tóth Dániel pszichológus

Kérdezz, kérj videót téged érdeklő témában

Címkék: egészség applikáció pulzusmérés vérnyomásmérés életmód applikáció Tóth Dániel pszichológia
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: