Cavatelli tészta cukkinivel és garnélával

Saláta és tészta egyben.

Ropogós összetevők, színek, ízek és fantasztikus kreativitás.

Mindezt 25 perc alatt összeállíthatjuk.

Ismerjük a Cavatelli tésztát?

Nem?

Érdemes kipróbálni!

A garnéla sokak kedvence, ráadásul ehhez az ételhez csak kevésre lesz szükségünk.

Hogyan készül a Cavatelli tészta cukkinivel és garnélával?

Mi kell hozzá? (4 szémy részére)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g cukkini
  • 2 paradicsom
  • 400 g konyhakész garnéla
  • 400 g Cavatelli tészta
  • só, cukor (csipet), bors
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés

Tisztítsuk meg a fokhagymát, és a cukkinit mossuk meg. A cukkini méretétől függően harmadoljuk vagy negyedeljük, és vágjuk közepesen vastag csíkokra.

A paradicsomot mossuk meg, és ha szeretnénk, távolítsuk el a héját. Negyedeljük, és távolítsuk el a magjait.

A garnélát mossuk meg, töröljük szárazra. A tésztát főzzük meg forrásban lévő sós vízben, a csomagoláson előírtak szerint.

Az olívaolajat melegítsük fel serpenyőben, pirítsuk meg rajta először a garnélákat, ízesítsük sóval, borssal.

Most hozzáadhatjuk a cukkinit és a tört fokhagymát, majd a paradicsomot. Jól forgassuk át, majd öntsük rá a főzőtejszínt, és forraljuk össze.

Az étkezési keményítőt kevés hideg vízzel keverjük simára, és öntsük a forrásban lévő tejszínes keverékhez. Forraljuk össze körülbelül 1 perc alatt. Most ízesíthetjük még sóval, borssal, csipet cukorral.

Legvégül adjuk hozzá a leszűrt, szárazra csepegtetett tésztát.

Címkék: Cavatelli tészta garnéla saláta tészta egytálétel főétel pikáns recept tengeri recept
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: