Anyának is jár...

Anyának is jár...
…egy kis pihenő.
…figyelem.
…ajándék.

Szuper anyuk

Megszólítalak bennetek, Szuper Anyuk!
Álljatok le! A karácsony nem csak a tiétek. Az óvodai, iskolai, edző közösségi vagy munkahelyi karácsony sem csak a tiétek. A körülöttetek élő családtagok, barátok is szeretnének lehetőséghez jutni. Ki tudja, kiderülhet másoknak is vannak jó ötleteik a dekorációt vagy az ajándékok mibenlétét illetően.
A környezetüket folyton koordináló felnőttek, jelen esetben nők, sokszor szándékuk ellenére okoznak rossz érzést családtagjainak, barátaiknak, ismerőseiknek.
A kontrolmániás személy folyton ellenőrzi önmagát (ajtózárás, zsebkendő a szebben, stb.) és másokat, mondván – „Ugye nem felejtetted el…”. Legtöbbször nem osztják meg feladataikat másokkal, hisz ők azok, akik „jól” tudja csinálni. B, C, D, és Zs tervekkel mindig készen állnak és jelmondatuk az örökzöld „rend a lelke mindennek”
Mit tehet az, akinek az életében ezek a tünetek megjelennek? Az idén dőljön hátra és hagyja, hogy másként legyen. Higgyétek el, nektek is jár egy kis pihenő, jutalom az év végén.

Lendüljünk akcióba!

A karácsony előtti napokban ilyen tanáccsal előállni bátorság. Szándékink szerint néhány konkrét ötlettel megkönnyítjük az életetek.
1. lépés, hogy ha szuper anyunak számítasz, küldd el ezt a cikket a férjednek és a legjobb barátodnak.
2. lépés, ha megkaptad a továbbított írást vedd észre, hogy a feladónak figyelemre, pihenőre van szüksége.
Az anyukák többsége élethelyzeténél fogva kényszerül ebben a koordináló szerepbe és bizony jól esik nekik, ha családtagjaik, kérés nélkül előállnak önálló megvalósításokkal.
Az ünnepekre való felkészülésben, ha átvállalja apa és a gyerekek, a szaloncukor felszalagozását, az üdvözlő kártyák megírását, a sütéshez szükséges alapélelmiszerek bevásárlását, már hatalmas lépést tettünk.


A megfelelő ajándék

Apukák, nagyapák, keresztapák lehetnek kreatívak, leleményesek, de ha gyerekekkel együtt készülnek, jobb, ha az egyszerű megoldások között keresgélünk.
Az anyukák szívét egy színes rajz, keretbe helyezve, elönti a megbecsülés érzése. Ha tovább szeretnénk lépni, akkor is valami egyedit keressünk, mint pl. a Bugaata fonal ékszerei.
bugaata
A bögrék rajzolásakor a gyerekeknél elfogyhatatlan ötletekre találunk.

Tilos!


Konyhai robotgépet, használati eszközöket, edényeket ajándékozni. Akkor se, ha Anya kéri. Vásároljuk meg akár az év végi akciók keretében, de tegyük a karácsonyfától a legtávolabbi pontjára a lakásnak.

Kellemes karácsonyt kívánunk!
Kormos Rebeka, foglalkozásvezető
Pompás Napok Produkció

Címkék: karácsony anya család szeretet önbizalom önértékelés pihenés
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: