Amikor a férfi „anyuka kisfia” maradt - Így nevelj életképes és magabiztos férfit gyermekedből!

Találkoztál már olyannal, aki találkozott olyan férfinak tűnő jelenséggel, akit az anyukája még mindig kisfiúként kezelt?

Ki ne találkozott volna…

Szeretném kiemelni, hogy nem hibásokat keresek, és minden tiszteletem az Édesanyáké, csak felhívnám a figyelmet erre a nem teljesen normális élethelyzetre.

Amikor anyuka naponta felhívja a negyvenes kisfiát, hogy ki kellene cserélni az égőt a konyhában, meg kéne húzni egy csavart, ki kéne váltani a gyógyszert stb., és a kisfiú mindent félredobva ugrik, mert mégiscsak az anyám…

Társ szemmel ezt látni…. Nem csoda, ha ellenérzés alakul ki bennünk, nőkben.

Mert felmerül a kérdés:

Miért nem áll a sarkára a pasi?

Illetve anyukák, miért csináljátok ezt?

Leggyakoribb válasz erre, amit ügyfeleim körében láttam, hogy anyuka egyedül van. Vagy meghalt a férj, elvált, vagy együtt él vele, de alkoholfüggő, vagy nem lehet rá számítani. Igyekszik pótolni a férfi, jang energia hiányát, és ráterhelni a saját magányának a súlyát a gyerekére, ami végtelen önző dolog.

Meséltek olyat is, amikor a buzgó mama még az alsónadrágját is kivasalta a fiának, mindezt azért, hogy fel tudja nagyítani a mártír szerepét, hogy ő mindent megtesz a fiáért. Ezzel azt közvetíti a menyjelöltek felé, hogy hölgyeim, ez a mérce!

Visszafelé pedig a negyvenes kisfiú úgy mutatta ki gyermeki énjét, hogy „ádámkosztümben” rohangált a nappaliban, mint tíz évesen!!!????...

A képet elképzelni is kissé abszurd, és egy ilyen nagy baba természetesen támogatja (anyagilag) az önjelölt rabszolgát, akit nagyon szeret, jobban bárkinél.

Alapvetően miért ne szeretné az édesanyját. Ebben semmi kivetnivaló sincs, csak ez a kapcsolat nem segíti az új nő megjelenését, mert ő mindig csak a második helyen maradhat, kivéve, ha a zoknikat is kivasalja…

Látjuk, hogy anyuka nem hajlandó észrevenni, hogy a fia felnőtt, és már nem a kis homokozóban játszó baba. Ergo gyerekként kezeli, és érzelmileg zsarolja. Mert szegény én, feláldoztam az életem miattad, tudod, hogy fáj mindenem, nem sok van már nekem hátra, most kit kérjek meg...és még sorolhatnánk.

És mit tesz az óriásbébi?

Segít, támogat, befizeti a csekkeket. Rosszabb esetben el se költözik anyukától, mert a mamaszálloda a legkényelmesebb. Reggeli, vacsora azt asztalon, ruha kimosva, kivasalva.

De, hogy lesz az ilyen férfiból családfenntartó, vagy hogy lesz egészséges párkapcsolata?

Lehet, lesznek partnerek, de amint rájön a menyecske a turpisságra, elmenekül, mert semelyik meny nem képes felvenni a harcot a mamával, esélytelen.

Egyik férfi ismerősömmel beültem egy bambira, és elmesélte, hogy az édesanyja reggelente gyömbérteát visz át neki-mert nem laknak túl messze egymástól- hogy az energiaszintje rendben legyen. Ezt már nagyon kellemetlenül érinti, mert rájött, hogy gyerekként van kezelve közel ötven évesen!!! És már utálja a gyömbér ízét is…

Na, mit rendelt a kávézóban???? Persze, gyömbér üdítőt!!!

Annyira beleégett már, hogy kimozdulni sem tud belőle, és a legszebb, hogy fel sem tűnt neki. Mert mit jelent neki a gyömbér íze? A gondoskodást, a törődést, és abban a pillanatban a kávézóban ülve arra vágyott. Teljesen nyilvánvaló, hogy hasonló nőt fog magának keresni, mint amiyen az édesanyja. Lehet, hogy nem tudatosan, de a tudatalattija azt az érzést keresi.

Nincs is ezzel semmi baj, mert a női oldalon is vannak olyan nők, akik imádnak rabszolgák lenni, kiszolgálni a másikat, minden kívánságukat teljesíteni, és kell nekik még egy felnőtt gyerek.

Kedves fiús anyukák!

Legyetek résen, és hagyjátok felnőni a fiatokat. A saját életetek alakulásáról pedig ti tehettek, ne hárítsátok át a gyermeketekre!

Mi lenne, ha elfogadnátok, hogy azzal csak gátoljátok az életét?

Boldognak szeretnétek látni a legnagyobb kincseteket?

Ha igen, akkor engedjétek el, és cserébe végtelen szeretetet fogtok kapni.

Mert elengedni, az nem egyenlő a „nem találkozni-val”. Az azt jelenti, hogy megbíztok benne, hogy életképes, és felnőttként is jól működik, hogy jó apa tud lenni, és családfenntartóként is megállja a helyét.

Adjatok nekik bizalmat, és végtelen örömmel gazdagodhattok, mert a háttérből láthatjátok a nevelési munkátok gyümölcsét.

Azt az időt, ami ezáltal felszabadul, fordítsátok magatokra, ismerkedjetek, járjatok el klubokba, utazgassatok, sétálgassatok, éljetek kedves Édesanyák!

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

Aranylélek

Aranylélek közösség

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címkék: gyereknevelés fiú nevelése férfias pasi mama kedvence párkapcsolat magabiztosság életképesség
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: