Álomból valóság

Volt már olyan érzésed titokban, hogy valami nagyot, maradandót szeretnél alkotni?

Akár írni egy könyvet, feltalálni valamit, több embernek átadni a tudásodat, vagy akár „csak” megteremteni a boldog család állapotát, bármit…

Arról álmodozva, hogy emberi ittléted során letettél valamit az asztalra, volt értelme az életednek.

Bár nemrég azt olvastam, ha ültetsz egy fát, akkor már volt értelme az életednek!

Van benne valami…

Lehet, hogy tudod már miben vagy jó, és mi az, amiben alkotni szeretnél, de lehet, hogy még keresgélsz. Bármelyik fázisodban vagy, mindenképp meg kell hoznod, az elhatározást, hogy mit szeretnél, úgy igazán, szívből. Hogyan tudod elképzelni a mindennapjaidat?

És most nem rózsaszín lufik kergetésére gondolok, meg a körülményeink, meg stb. , hanem azokra a vágyakra, amit talán még senkinek nem merted elmondani, amiről lefekvés előtt álmodozol.

Nem csak a gazdagság, az anyagi jóllét villanhat be képzeletedbe, hanem azok a tevékenységek, amik közben ki tudsz kapcsolni, jól érzed magad, és feltöltenek.

Mik ezek?
Amiktől te TE vagy?

Most lehet a hobbid, a szabadidős tevékenységed jut eszedbe, az nem baj. Mi van akkor, ha nem korlátozod le magad, és elhiszed, hogy a hobbidért is pénzt kaphatsz? Hogy lehetséges ez? Először is megpróbálod elhinni, elkezded elhinni, hogy ez lehetséges. Vagy mi más lehetséges még, amire nem is gondoltál, vagy nem mertél gondolni? Hogy nézne ki a mindennapod, ha olyan tevékenységet folytatnál, amit szeretsz, és közben megélsz belőle bőségesen?

Játssz el a gondolattal, és éld át az érzést, mert a kivetített képek, és a mellé kapcsolt érzelmek EGYÜTT képesek teremteni.

Természetesen végtelen türelmesnek, kitartónak kell lenned, mert az álmok megvalósítása, földi síkra való lehozatalához idő, megfelelő élethelyzet, és befogadó képességre van szükség.

Ide kapcsolódva eszembe jutott az egyik kedvenc filmem: Az utolsó szamuráj, abban mondta a főhős: „ Addig is teszem, ami a dolgom, és majd kiderül mi a sorsom.” Ez akkor hangzott el, amikor többszörös ellenséggel szemben se adták fel a harcot, hanem küzdöttek, pedig sokkal egyszerűbbnek tűnt volna feladni magukat, és behódolni.

Milyen ellenségeink lehetnek, vannak a mi időnkben?

Kiemelném a legnagyobbat, legveszélyesebbet, leg pusztítóbbat: önbizalomhiány.

Amikor nagyon vágyunk valamire, és belül érezzük is, hogy a mi utunk, de nem merünk lépni, mert mi van, ha…

Ha nem sikerül, ha megszólnak, ha hülyének néznek, ha nem tudom összeegyeztetni a családdal, ha irigyeket szerzek, ha mégse vagok elég jó, ha nem vagyok kitartó, ha közbejön valami, ha ha ha ha…

Rengeteg kifogás, és ellenérv, ami természetesen az egó játéka, és mindez miért? Hogy elbizonytalanítson az álmunk, a valódi énünk megnyilvánulásától. Hogy nézne ki a világ, ahol csak önmegvalósító emberek élnének? Ez nem egyenlő a karrierista életfelfogással, hanem csupán annyi, hogy mindenki jól érezné magát az önállóan felvállalt szerepében. Mindegy, hogy apa, kőműves, igazgató, jósnő, utcaseprő. Fantasy.

Semmit nem adnak ingyen!

Mert azt ne felejtsük el, hogy a sikert, a beteljesedett életet nem adják ingyen! Ahhoz néha meg kell tenni olyan lépéseket, ami már a komfortzónán kívül esik. Például, amikor már többször megtapasztaltad, hogy beleteszel valamibe sok munkát, ötletelsz, és a gyümölcsöt más aratja le, akkor egy következő megbízás előtt hogy cselekszel?

Elhiszed, hogy most másképp lesz, most rendes emberekkel dolgozol, és lapulsz, miközben várod a csodát… Vagy átlépsz egy küszöböt, bevállalsz kockázatot, és leszerződsz. Nem csak szóban, papíron is. És láss csodát, a másik fél is ezt teljesen normálisnak tartja… Mi van, ha kipróbálod?

Ugyanazt csinálni, és más eredményt várni… Nem működik.

Igen lehet a homlokot csapkodni, hogy ezt eddig is megtehetted volna az életedben, de egyszer megérhetsz rá. Innentől kezdve minden hasonló helyzetben tudod alkalmazni a megszerzett erődet, mert van rá emlékmintád.

Ilyen egyszerűen működünk, persze, ha működtetjük magunkat.

Több ellenséget nem is említenék, ami akadályozhatja az önmegvalósításodat, mert bármelyiket boncolgatnám, mindegyik az önértékelésre vezethető vissza.

Gondold végig mi a jó neked!

Mert ez az egy dolog számít a te életedben!

Álmodj, ébredj, cselekedj, és valóságot teremtesz!

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

Aranylélek

Aranylélek közösség

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címkék: álomból valóság life coach Dézsi Aranka megvalósult álom tervek új élet jövő
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: