7 kilóval kevesebb 7 nap alatt? – Igen, az uborka diétával lehetséges!

Viszlát fehérje diéta a tojással, viszlát a turmixok készítésének és viszlát a káposztás fogyókúrás leveseknek!

Az uborka diéta alapjaiban változtatja meg a diétáról eddig gondoltakat.

Rövid idő alatt fogyhatunk sokat.

Mindemellett ehetünk is, csak bizonyos élelmiszereket kell elhagynunk étrendünkből.

Mivel az uborka víztartalma igen magas, és rostban is gazdag, tökéletes alap élelmiszer.

Vitamintartalma és ásványanyag tartalma miatt pedig nem szenved hiányt szervezetünk ezek beviteléből.

Eripsin is megtalálható benne, ami felelős a szervezet fehérje feldolgozásáért és annak beépüléséért szervezetünkben. Mint ilyen fontos elem, a hasnyálmirigy működést is támogatja. Eddig jól hangzik, ugye?

Mit ettünk eddig például a húsokhoz, halételekhez?

Burgonyát, esetleg rizst?

 

Ezt el kell felejteni, ha fogyni szeretnénk.

Viszont, ha belegondolunk, akkor pontosan tudjuk, hogy ezekhez az ételekhez amúgy is ettünk-ennénk salátát. Saláta helyett is marad az uborka. És egyes élelmiszereket kicserélünk uborkára. Megváltoznak az arányok.     

3 fontos eleme van az uborka diétának

1. elem

Semmilyen körülmények között ne kezdjünk el csak uborkát enni! Viszont csökkentenünk kell a szénhidrát arányát étrendünkben, és arányosan, amennyit elveszünk szénhidrát tartalmú ételeinkből, ugyan annyit pótolni is szükséges uborkával. 1 az 1-ben kicseréljük az ételeket.

Kenyér helyett is uborka. Viszont ehetünk sajtokat, húsokat, ami jó hír.

Az alapszabály az, hogy minél több uborkát együnk egyes élelmiszerek helyett.

2. elem

Be kell vezetni, miszerint rendszeresen és következetesen, minden nap ugyan abban az időben eszünk. És az alkalmak száma legyen minimum 3. Ekkor pótoljuk kellő mennyiségben szervezetünkben a nedvesség és rosttartalmat is. Az uborka csökkenti rosttartalma miatt az éhségérzetet, magas víztartalma miatt pedig hidratálja egész testünket. De ez még nem minden!

3. elem

Az uborka leve gyógyító hatású. Érdemes lehet minden reggel akár csak uborka levet inni, esetleg beleszeletelni uborka karikákat is. Gyomorpanaszok esetében nyugtató hatása van az uborka levének. Az uborka levében található hatóanyagok segítenek lebontani a zsírsejteket. Tehát igyunk belőle minél többet.

Milyen előnyei vannak az uborka diétának?

Azon túlmenően, hogy fogyhatunk általa, pozitív mellékhatásai is vannak. Csökkenti az ízületi fájdalmakat, nem csak azért, mert fogyunk, és kisebb terhet kell cipelnie lábainknak, karjainknak, egész testünknek, hanem azért is, mert az uborka magas víztartalma és hatóanyagtartalma regeneráló hatású sejt szinten. A kellő nedvességtartalom pedig támogatja és stabilizálja a kötőszöveteket.

Milyen hátránya lehet az uborka diétának?

Az uborka diétának hátránya is van. Mindenki, aki túl sok uborkát eszik, gyorsan kerül az úgynevezett mono-diéta állapotába. Ezt az egyoldalú táplálkozást jelenti. Tehát, nagy mennyiségben mindig ugyan olyan tápanyagokhoz jut hozzá a szervezet. Könnyen megtapasztalhatjuk a nagy fogyás után a yo-yo effektust. Éppen ezért nem szabad csak uborkát enni! Amit fentebb említettünk is.

Melyik élelmiszer lesz az első, amit uborkává konvertálunk át?

Címkék: uborka diéta kötőszövet zsírégetés fogyás mono diéta hús hal gyomorpanasz
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: