5 kiló mínusz a pajzsmirigy trükkel! - Egészségesen! - Azoknak is ajánlott, akik pajzsmirigy betegségben szenvednek!

A kiegyensúlyozott pajzsmiriggyel a fogyás is sokkal könnyebb.

A hormonok fontos szerepet játszanak a fogyásban, és mint ilyen, befolyásolni is lehet őket, méghozzá a pajzsmirigyen keresztül.

Egyszerűen nem mennek le a kilók, bármilyen fogyókúrát is alkalmazzunk?

Nem ritka ilyen esetben, hogy a pajzsmirigy a hibás.

Ezért is játszik nagy szerepet, hogy csökken vagy nő a pajzsmirigy működése.

A pajzsmirigy alul működés gyakran oka például a lelassult anyagcserének, és ha a pajzsmirigy működés teljesen leáll, akár azért, mert eltávolítják, az anyagcsere folyamata 40%-al is visszaeshet.

De nem kell aggódni, mert megfelelő étrenddel a pajzsmirigyet stimulálni lehet, de csak óvatosan.

Ennek hatására a szírégetés újra beindul, és ezzel együtt a fogyás is.

Milyen étrend segít beindítani, aktiválni a pajzsmirigyműködést?

Sok fehérje

hal, hús, tojás, szójatermékek vagy hüvelyesek, magas fehérjeforrást jelentenek minden étkezéskor. A magas fehérjearány aktiválja az anyagcserét.

Sok jód

Az ásványi anyagok elengedhetetlenek az egészséges pajzsmirigy működéshez. A tengeri halak, rák, polip, mind tartalmaznak természetes jódot, ám a jód bevitelét fokozhatjuk jódozott só hozzáadásával.

Figyelem!

Aki pajzsmirigy betegségben szenved, mint például a Hashimoto, nem szabad túl sok jódot fogyasztania. És miden egyedi étrend bevezetése előtt kérje ki szakorvosa tanácsát.

Jó zsírok

A pajzsmirigy kiegyensúlyozott működéséhez jó zsírokra is szükség van, melyek felelősek a szerotonin és dopamin termelésében, és ezáltal gyakorolnak hatást a pajzsmirigy működésre is.

Amellett, hogy a diéta esetlegesen kizárólag teljes kiőrlésű gabonákat ír elő, egészséges zsírokra is szükség van.

Egészséges zsírok találhatóak a halakban, diófélékben, növényi olajokban, avokádóban és még az étcsokoládéban is. étcsokoládéból azonban 2-3 kockánál többet ne fogyasszunk.

Semmi Snack -nassolás

Sokan a főétkezések, ami ajánlottan naponta 3x van, bekapnak ezt-azt. Nos ezt el kell felejteni mert a gyomornak szüksége van az emésztésre, és pihenésre is. Ez a pihenő időszak megnyugtatja a pajzsmirigyet is.

Alacsony cukortartalom

Az alacsony cukortartalom is sokat segít a pajzsmirigy normális és kiegyensúlyozott működésében. A túl sok cukor ugyanis megbénítja a pajzsmirigy működést, és ezzel együtt a normális inzulintermelést.

Mozgás

Nem újdonság, miszerint a mozgás szintén hozzásegít a fogyáshoz. De a pajzsmirigy működést is támogatja.

A fizikai aktivitás rendkívül fontos anyagcserénk szempontjából, és hormonszintünket is kiegyensúlyozza. Ezek együttesen járulnak hozzá a kiegyensúlyozott pajzsmirigy működéshez.

Sétálhatunk, lemehetünk edzőterembe, csak az a lényeg, hogy rendszeresen mozogjunk.

Csúcsformában érezzük magunkat majd, ha mozgásunkhoz friss levegő is társul, ugyanis vérünkben megnő az oxigén tartalom.

10 perc reggeli torna

10 perccel korábban kelni nem lehetetlen, főleg, ha fogyni szeretnénk vagy pajzsmirigy betegségben szenvedünk.

Nyújtózzunk ki, mozgassuk át testünket tetőtől talpig óvatosan.

Séta ebéd után

Amikor tele van hasunk, legkevésbé vágyunk a mozgása. Nem is arról van szó, hogy el kell mennünk futni. Viszont sétálni ajánlatos, mert megmozgatja bélrendszerünket, ami szintén aktivitásra bírja emésztésünket.

Ugyan ezt a sétát beiktathatjuk esténként is, különösen azok, akik nem tudnak rendszeresen mozogni, sportolni. Akár egész család elmehet együtt sétálni. nem is gondolnánk, de ilyenkor lehet a legjobban beszélgetni a napi eseményekről, tervekről.

Alvás

A mozgás az alvásban is segíteni fog, ami szintén fontos, hogy pajzsmirigyünk kiegyensúlyozottan tudjon működni. 

Az 5 kg fogyást egy hónap alatt elérheted, de csak, ha egészségsen élsz! 

Amennyiben mindent betartasz, diétás étrendet követsz, és mégsem olvadnak le rólad a kilók, úgy érdemes kivizsgáltatni a pajzsmirigy működsést!

Címkék: pajzsmirigy étrend hashimoto fehérje alulműködés hízás hormontermelés trükk
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: