20 szokatlan mégis hatékony háztartási tipp a mindennapokra!

Csíkos és foltos maradt a tükör takarítás után?

Használjunk fogkrémet, és a csíkok eltűnnek.

Erre azért így még biztosan nem gondoltunk!

De van még 19 hasonlóan szokatlan, mégis hatékony tippünk a mindennapokra.

Biciklizéshez, rozsdafoltokra, büdös cipőkre, macskaalomra, váza tisztításra, hajlakk használatára, réz polírozására, pukkancsos fóliára, alkoholra, mint hajtóanyag….

 

Kis mindennapi problémák, melyeket egyszerűen ki lehetne küszöbölni, ha ismernénk a következő trükköket.

De most már fogjuk.

 

Pehelypárna bélése összecsomósodik

Az ágynemű bélése, különösen a párna tölteléke darabosan összeáll, és használhatatlan lesz.

Ezt megoldhatjuk hajszárítóval. Állítsuk a hajszárítót a legmagasabb fokozatra, és a hideg-meleg levegőt váltogatva (a legtöbb mai hajszárítón van ilyen funkció) fújjuk alaposan át. Ezt megtehetjük akkor is, ha kimostuk a párnabélést, de szárazon is működik a trükk.

 

Mozgó asztal kiegyensúlyozása

Nem lesz szükségünk drága szivacsos ragasztókra, hogy kiegyensúlyozzuk az asztallábakat. Használjunk egyszerű parafadugót. A dugót szeleteljük fel a kellő vastagságú szeletekre, és ragaszuk az asztal lábai alá.

 

 Növényápolás zabbal

Tegyünk szobanövényeink földjére zabot úgy, mintha egy takaró réteg lenne. Így locsoljuk. Miért hatékony? Mert a zabból kioldódó ásványi anyagoktól jobban nőnek a növények.

 

Gyümölcsökhöz frissen tartó fólia

Szeretnénk, ha a banán és más gyümölcsök sokáig frissek maradnának? Ne dobozba tegyük. A hűtőszerkény jó megoldás, de nem elég. A frissen tartó fólia tényleg frissen tartja a gyümölcsöket, ezért érdemes ebbe csomagolva a hűtőszekrénybe tenni őket.

 

Büdös cipők

Nem tudjuk hogyan eltávolítani cipőinkből a kellemetlen szagokat? Semmi gond, mert van megoldás! Ha van macskánk, ha nincsen, érdemes macskaalmot beszereznünk. Töltsük zokniba, és ezt tegyük egy éjszakára cipőnkbe. Másnapra eltűnik a kellemetlen szag.

 

Vázatisztíás rizzsel 

A vázába nem mindig tudunk belenyúlni, és alaposan kimosni. Erre lehet jó ötlet, ha pár evőkanál nyers rizst teszünk bele, felöntjük kevés vizzel, majd alaposan átrázzuk. A nyers rizsszemek lekaparják a váza faláról a szennyeződéseket, és az újra csillogni-villogni fog. 
 

 

Meg nem talált apróságok

Apróságok, elgurult gyöngyök? Nem találjuk, de félünk, hogy a porszívó felszívja, és a szeméttel együtt kidobjuk? Húzzunk nylon harisnyát a porszívó csövére, és pásztázzuk át a lakást. Meglesznek az elveszettnek hitt értékeink.

 

Gyors szárítás törölközővel

A ruhaneműt nem mindig van időnk megvárni, hogy megszáradjon. Ez azok számára lehet érdekes praktika, akiknek nincsen szárítógépük. A kimosott, kicentrifugált ruhákat csavarjuk száraz törölközőbe. A törölköző magába szívja a még a ruhában maradt nedvességet. Így kiterítve a ruhát, az 3 x gyorsabban megszárad, mint egyébként száradna.

 

Hajlakk, mint fonalvezető

Nehéz a tű fokán áthúzni a cérnát? Fújjunk hajlakkot a cérna végére, várjunk 1-2 percet, majd toljuk át a tű fokán. Menni fog!

 

Réz polírozása ketchup-al

Gondoltuk volna, hogy a réz csodálatosan csillogó lesz, ha ketchup-al polírozzuk át? Pedig igen!

 

Fogas, mint szakácskönyvtartó

Nem a hagyományos, hanem a szoknya vagy nadrágtartó fogasra gondolunk. Nyissuk ki a szakácskönyvet a receptnél, rögzítsük a fogas csipeszeire, majd akasszuk fel a konyhaszekrényre.

 

Sütemény szeletelés fogselyemmel

Természetesen nem arra gondolunk, hogy a vendégek előtt fogjuk meg a fogselymet és szeleteljük fel a süteményt. A trükk működik! Különösen a ragadós sütemények esetében, amiben krém van. De ugyan ez a módszer működik sajtoknál is.

 

Foltos, csíkos tükör

Megpucoltuk a tükröt, és az mégis csíkos, foltos maradt?

Polírozzuk át fogkrémmel. Előbb csak úgy szárazon. Ezután egy fehér réteget látunk majd a tükrön, amit szintén száraz ronggyal el lehet távolítani, és utána csak a ragyogóan csillogó, folt és csíkmentes tükör marad.

 

Textil megjelölése körömlakkal

Még mosás előtt a textilhez passzoló színű körömlakkal megjelölhetjük a méreteket, irányvonalat. A körömlakk jó lehet a foszladozó szalagvégek lezárására is.

 

Popcorn mint pukkancsos fólia

Nincsen otthon pukkancsos fóliánk? Van viszont pattogatott kukoricánk? Szeretnénk valamit úgy becsomagolni, hogy az ne törjön össze? Évekig nem tárolhatjuk így a becsomagolt terméket, de időleges megoldásnak jó lehet.

 

Nincs több könny hagymapucoláskor

Mindenki ismeri milyen érzés attól sírni, hogy hagymát pucolunk. Tegyünk a deszka elé égő gyertyát. És a könnyek elmaradnak. Erről még biztosan nem hallottál! Érdemes kipróbálni!

 

Használjuk a kávéfiltert szűrőként

Aki filteres szűrős kávét iszik, amolyan hosszú módon, már azonnal meg is oldhatja a szűrő problémát. Aki nem iszik ilyen kávét, annak is érdemes beszereznie ilyen filtert, mert gyönyörűen le lehet vele szűrni például a leveseket.

 

Elmozduló képek a falon

Felakasztottuk, de mégis elmozdul a kép a falon? Akasszunk a kép aljára üveggolyót. Ez súlyt teremt, és kiegyensúlyozza a képet.

 

Alkohol, mint hatóanyag

Süteményekben a rum vagy szódabikarbóna, sütőpor.. Az élesztő nélkül készülő sütemények tésztájába érdemes lehet egy kis alkoholt tenni, mert a tészta könnyebb, szellősebb lesz tőle.

 

Gumiszalag, hogy ne csússzanak fel az ingek, trikók

Pulóver, ing, kis felső, és ha megmozdulunk, akkor azonnal kint van egész derekunk?

Rögzítsünk az anyag belső felére gumiszalagot. Ez nem csúszik, és még tart is. Nem szükséges feszesre méretezni a gumiszalagot, mert megváltozik tőle a ruha szabása. 

Címkék: gumiszalag tükrön fogkrém takarítás macskalom büdös cipő felcsúszó ruha növénytáplálás
Tetszett? Itt kifejezheted
Ne csak a Facebookon ->
Még ez is érdekes: