Akár már 30 évesen is találkozhatunk ősz hajszálakkal!
Az őszülés folyamata egy részről visszavezethető genetikai okokra, de nagyban hozzájárul életvitelünk is, mikor kezdünk el őszülni.
Csak kevesen gondolnák, de nem mindegy mit eszünk!
Most mutatunk 4 élelmiszert, melyek felelőssé tehetők az ősz hajszálak megjelenéséért, akár ideje korán.
CukorA cukor igazi vitamin és ásványi anyag rabló. Az édesített élelmiszerek gátolják az E-vitamin felszívódását, amely többek között biztosítja a hosszú ideig intenzív hajszínt.
Mesterséges színezőanyagok és édesítőszerekCupcakes, turmixok és egyéb sütemények, ezek a finomságok csábítók, de a gyönyörű hajszín igazi megkárosítói is lehetnek. Ugyanis ezekhez a termékekhez gyakran adnak mesterséges színezőanyagot és édesítőszert is.
Állati fehérjékTartsuk inkább távol magunktól a túlzott mennyiségű állati fehérjéket! Ezek megtalálhatók a húsban, halban, de még a tojásban vagy tejtermékekben is. Testünk nem képes bizonyos fehérjéket megemészteni és közvetlenül húgysavvá alakítja. A felesleges húgysav viszont felelős a korai őszülésért. Ezt is csak kevesen gondolnák!
ÍzfokozókAz olyan ízfokozók, mint a glutamát, nem feltétlenül jó. Mindazonáltal ez az anyag megtalálható például levesekben vagy fagyasztott élelmiszerekben is, bár kis mennyiségben.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat