Főzés során nehéz kiszámolni, hogy éppen annyit készítsünk, amennyi el is fog fogyni.
Van, aki előre több napra főz.
Nagyon sokan alufóliába csomagolják az ételeket, hiszen ez az egyik leggyorsabb és talán legpraktikusabb módja a csomagolásnak.
Ugyanakkor komoly egészségügyi kockázatokat is hordozhat az alufólia.
Miért nem egészséges alufóliát használni élelmiszer csomagoláshoz?
Éppen úgy, ahogyan az emberek esetében is, levegőre, legfőképpen Oxigénre van szüksége ahhoz, hogy életben maradjon, az élelmiszerekkel sincsen ez máshogyan.
A baktériumok Oxigén hatására szaporodnak, és csak kevesen tudják, de már 2 óra is elegendő lehet szoba hőmérsékleten ahhoz, hogy például a staphylococcus és a Bacillus cereus baktériumok elszaporodjanak.
Az alumínium fólia nem zár LÉGMENTESEN!
És éppen ez az, ami veszélyt rejthet.
És ami még érdekesebb!
Az étel újbóli felmelegítése sem megoldás!
Mert például a staphylococcus baktérium KIFEJEZETTEN HŐÁLLÓ!
Tipp a tároláshoz
Különösen a hús és tejtermékek azok, melyeken hamar elszaporodhatnak a baktériumok., ezért a lehető legfontosabb, hogy ezek az élelmiszerek minél előbb légmentes csomagolásba kerüljenek.
Nagyobb mennyiség esetén, amennyiben lehetséges, érdemes az élelmiszert lefagyasztani.