Füge, alma, barack, mazsola, a szárított gyümölcsöt tekinthetjük a csokoládé és más édességek alternatívájának.
De vajon a szárított gyümölcsök valóban olyan egészségesek, mint azt sokan gondolják?
Kérdések és a válaszok
Hogyan készülnek a szárított gyümölcsök?Eredetileg a gyümölcsök kiszárításának az ötlete a Közel-Keletről származik, és a szárításnak köszönhetően a romlandó gyümölcsök egyszerűen hosszabb ideig eltarthatók.
Kalóriabomba lenne a szárított gyümölcs?A szárításnak jelentős hátránya a friss gyümölcsökkel szemben, miszerint a nedvességtartalom közel 20%-ra csökken. Szárítás után a rostokban a szénhidrátok fruktózzá alakulnak át. Ez azt jelenti, hogy a szárított gyümölcsök sokkal több cukrot tartalmaznak, mint a frissek, éppen ezért nagyon magas a kalóriaértékük.
A szárított gyümölcsök milyen tápanyagokat tartalmaznak?A tápanyagok többsége a szárítást követően is megmaradnak a gyümölcsökben, továbbá tartalmaznak ásványi anyagokat és vitaminokat is.
Kénes szárított gyümölcsökValóban ként tartalmazhatnak a szárított, aszalt gyümölcsök?
Ajánlottak a szárított gyümölcsök otthoni jogorvoslatként?A szárított gyümölcsök bizonyítottan kiváló házi gyógymódnak számítanak például székrekedés esetén, mivel serkentik az emésztést.
A szárított gyümölcs egészséges alternatívája az édességeknek?Azok, akik erre a kérdésre szeretnének pozitív választ kapni, megkaphatják, hiszen vitaminokat tartalmaznak a szárított gyümölcsök, azonban magas kalóriaértékük és cukortartalmuk miatt a helyes válasz mégis a nem lesz.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat