18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Frissen tartó fólia vagy alufólia? – Mikor, melyiket használd!

Megosztás
Konyha

Alufólia vagy frissen tartó fólia? nagy valószínűséggel mind a kettő megtalálható otthonodban. De vajon helyesen használod? Mikor használj alufóliát és mikor frissen tartó fóliát!


Alufólia

Az alumínium fóliát is legtöbben nem arra és úgy használják, amire valójában tervezték.

Alufólia előnyei


Alumínium fóliába csomagolhatunk könnyű élelmiszereket, mivel nem zár légmentesen, így hosszú ideig friss marad benne például a kenyér, pékáru, rántott élelmiszerek.
Magas hőmérsékleten is használható, mint például sütőben.

Alufólia hátrányai


Savas és sózott élelmiszereket nem ajánlott alufóliában tárolni. Még felvágottakat sem!
Ezek a savak és sók ugyanis kioldják az alumíniumot a fóliából, ami végül a tárolt élelmiszerbe kerülhet.

Extra tipp alufóliához

Biztosan megfigyeltük már, hogy az alufóliának az egyik fele fényesebb, míg a másik matt hatású.
Ennek OKA VAN!

  • Tárolás esetén a MATT felület kerüljön belülre, amikor csomagolunk vele. 

  • Sütés esetén a matt felület kerül kívülre, míg a FÉNYES belülre. 

Miért?


Mert a fólia felületén speciális filmréteg található, ami máshogyan viselkedik tároláskor és extra hőnek kitéve. 


Megosztás




  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat