18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Egészséges a VÖRÖS KÁPOSZTA? – 5 dolog, amit eddig nem tudtál róla! Vöröskáposzta MINDENT TUDÓ LEXIKON!

Megosztás
Egészség

Különösen hideg időben ajánlják a minél több vörös káposzta fogyasztását. Sok benne a vitamin, nagyjából ez a közhiedelem. De ezen túl mi van még benne? A vitaminokon túl!


Tudtuk- e?

A rákos sejtek nem szeretik a vörös káposzta hatóanyagait.
A vörös káposzta lé igazi anti aging!
A vöröskáposzta télen is megtartja vitaminjait, nem úgy, mint más zöldségek.
A vörös káposzta egy igazi NŐI növény!
A vörös káposzta igazi FOGYASZTÓ zöldség.
Így készíthető el a vöröskáposzta alacsony kalóriatartalommal, egészségesen.

A vörös káposztának rengeteg neve van, és még annál is több hatása.
Egészségesebb, mint a hírneve, ráadásul női növény.

A vörös káposzta igazi ünnepi klasszikus különösen karácsonykor, húsok mellé, salátába, az év minden szakában ott van a tányérokon.

A vörös káposzta hihetetlenül egészséges!

Sokan úgy tudják, hogy a vörös káposzta hizlal, és ebben nem is tévednek, mert olajon megpirítva, szószt hozzáadva megnő a kalóriaérték.

Rákos sejtek

Miért olyan egészséges a vörös káposzta? Mert tele van antioxidánsokkal, melyek megvédik a szervezetet a szabad gyököktől. Éppen ezek a szabad gyökök támadják meg az egészséges sejteket, és a legrosszabb esetben a rák kialakulását okozzák közvetve.


Vöröskáposzta lé, mint anti aging

A vörös káposzta igazi természetes öregedés gátló! A vörös káposzta kékes, lila színét adó antocián pigment kívülről és belülről is megújítja a bőrsejteket.
Feszesíti a bőrt, élesebbé teszi a látást, erősíti a szívizmot, és jó hatással van a memóriára.
Ezen kívül a vörös káposzta serkenti a kollagén képződést, ami a kötőszövetekre pozitív hatással.




Télen is megmarad a vitamintartalma

Ellentétben más zöldségekkel, melyek, ha nem idényben teremnek, elveszítik vitamintartalmukat, a káposzta maximálisan megőrzi azt.
100 g vörös káposztában ugyan annyi C-vitamin található, mint ugyanannyi citromban.
A napi ajánlott vöröskáposzta bevitel mennyisége 200 g.
A C-vitamin erősíti az immunrendszert, a vörös káposztában található festékanyag gyulladáscsökkentő hatású.

A középkorban a vörös káposztát a pestis gyulladásos tüneteinek kezelésére is használták.


NŐI növény

A nők köztudottan sok vasat veszítenek szervezetükből menstruáció ideje alatt.
Érdemes a vörös káposztát integrálni mindennapi étrendünkbe, mert magas a Vas tartalma.
Milyen vitaminok találhatók még a vörös káposztában?
K-vitamin, mely szabályozza a véralvadást.
Tudtuk-e, hogy a K-vitamin segít enyhíteni a menstruációs fájdalmakat!


Fogyókúra

Ünnepek alkalmával, első negyedévben a nők többsége súlyfeleslege miatt aggódik.
Ez normális, hiszen ünnepek alatt rengeteg olyan tradicionális ételt eszünk, amit egyébként nem ennénk. Újévben kezdődik a fogyókúra szezon, ami eltart egészen nyár kezdetéig.
Ezt az időszakot azonban le lehet rövidíteni, ha kellő mennyiségű vörös káposztát eszünk.
A vörös káposzta magas antioxidáns tartalma miatt igazi zsírégető.
Mind e mellé hihetetlenül alacsony a kalóriatartalma. Csak attól nem vesszük ezt észre, hogy nehéz ételeket eszünk mellé, mint például a libamáj, sült kacsa…

Van néhány trükk, amivel csökkenthető a kalóriabevitel mennyisége és elrugaszkodnunk sem szükséges a régi, jól bevált étkezési szokásunktól.

Hogyan készítsük el a vörös káposztát?

Azt tudjuk, hogy a nyers zöldségek a legegészségesebbek.
Azonban a káposztafélék nyersen fogyasztva gyakran okoznak bélproblémákat, haspuffadást eredményeznek.

A legjobb, ha a vörös káposztát megfőzzük, pároljuk.


A vitaminok nem vesznek el belőle akkor sem, ha egészen puhára főzzük vagy pároljuk viszont így nem okoz haspuffadást.

A zsírt és olajat egyszerűen hagyjuk el, ha van teflonnal bevont lábosunk.
Használjunk fűszereket, melyek segítségével kiadós FŐÉTEL készíthető csak káposztából is, alacsony kalóriatartalom mellett! 



Milyen fűszerek illenek leginkább a vörös káposztához?

Szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, karácsonyi fűszerkeverék (egész évben is)

Használhatunk a vörös káposzta elkészítéséhez újdonságként almacukrot vagy almalevet is.
Ettől lesz egy kicsit édes és savanykás egyszerre, igazi pikáns.

Mit érdemes tudni az almacukorról? 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek