18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

SZAUNA! – Mikor ajánlott? – Megfázás ellen?

Megosztás
Egészség

A rendszeres szaunázás erősíti az immunrendszert, és a meleg elpusztítja a vírusokat. Az izzadás is segít a betegségek leküzdésében, éppen ezért leszünk lázasak. Segít a szauna betegség esetén?


Szaunázzunk vagy sem megfázva?

Sok a tévhit szauna témában is.
Nem csak etikett és protokoll terén, hanem természetes kezelésként is.

Vegyük szépen sorra a fázisokat!

Minden felnőtt átlagosan egyszer egy évben megfázik, vagy elkap valamilyen betegséget.

Aki már gyengélkedik, és a fertőzés, betegség ott bujkál benne

Amikor érezzük, hogy nem vagyunk jól, a szauna nem ajánlott. Megelőzni már nem tudjuk a betegséget, szervezetünk pedig már gyengélkedik.
A szauna megterheli a szervezetet, főleg a szívműködést.
Tehát súlyosbítjuk a helyzetet, meggyógyulni nem fogunk.
Vannak fertőzések, melyek lappangási idő alatt is fertőznek, így ha szaunába megyünk megfertőzhetünk másokat is a szűk, zárt térben.


Amikor már betegek vagyunk

Valóban a testhő emelkedése, azaz a láz segít a gyógyulásban, de természetellenes meleg nem!
Tehát hiába megyünk szaunába már betegen, szintén túlterheljük szervezetünket, hiszen maga a lázas állapot szabályozása is megterhelő a szervezetnek. Ezt teljesen felboríthatjuk a szauna használatával. Ráadásul nem természetesen melegszik fel testünk és nem természetesen izzadunk.

A legjobb, ha ágyban maradunk, forró teát iszunk, pihenünk és nem mozdulunk ki a lakásból.
Ebben az állapotban szintén megfertőzhetünk másokat.

Arról nem is beszélve, ha már szedünk valamilyen gyógyszert a betegségre.

Gyógyulófélben

A szervezet éppen kezdi leküzdeni a betegséget, de még gyengék vagyunk. Immunrendszerünk sebezhető és gyenge. Ekkor sem ajánlott szaunába mennünk, mert kitesszük magunkat egy újabb fertőzésnek, vírusnak, amit könnyedén megkaphatunk.
Szervezetünknek időre van szüksége, hogy regenerálódjon.


Egészségesen

Igen, egészségesen ajánlott a szauna, mert valóban a hideg-meleg váltakozása erősíti az immunrendszert, fokozza a vérkeringést, méregtelenít az izzadás hatására.
De nem mindenkinek ajánlott!
Allergiában szenvedőknek, asztmában szenvedőknek, bőrproblémákkal küzdőknek, szív és érrendszeri betegséggel rendelkezőknek, vérhígító készítményt szedőknek, magas vérnyomással rendelkezőknek kifejezetten nem ajánlott!

Fejfájás esetén szintén nem ajánlott a szauna használata, és még veszélyes is lehet, mert az agyi vérerek hirtelen kitágulása (meleg hatására) és összehúzódása (hideg hatására) nagyon megterheli az érrendszert.

Fontos!

Hiába divatos a szaunázás, és ma már a wellness párja, amint nem érezzük jól magunkat a szaunában, hagyjuk abba, menjünk ki. Pár nap múlva megpróbálhatjuk újra, de ha akkor sem érezzük üdítőnek hatását, ne próbálkozzunk, mert ehhez nem lehet a szervezetet hozzászoktatni.

Érdemes lehet kivizsgáltatni magunkat, mert lehet éppen a szauna rossz élménye fog rávilágítani valamilyen betegségre, ami kezelést igényel. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat