Gyógyteák, melyeket csakis FORRÓ vízben szabad áztatni – Különben BETEG lehetsz!
Megosztás A gyógyteák hihetetlenül népszerűek, de vajon tudjuk-e, melyiket szabad csak és kizárólag FORRÓ VÍZBEN áztatva készíteni?
Ezek a teák szalmonellát tartalmazhatnak!
Hogyan készítsd el egészségesen a gyógyteát!
A teát tényleg mindig forró vízben kell áztatni?
A legtöbb tea esetében a válasz nem.
Általánosan a teák termékleírásában a következő szerepel:
„Mindig öntsük le forró vízzel, vagy áztassuk forró vízbe.”
Ez az általános leírás, de vannak teafajták, melyeket kizárólag így szabad elkészíteni.
Egyáltalán elolvastuk már valaha bármelyik gyógytea elkészítésének módját a forró vizet illetően?
Ugye, hogy nem!
A gyógyteák természetes módon tartalmazhatnak SZALMONELLÁT!
Mi történik, ha nem forró vízben áztatva készítjük el?
Szakértők figyelmeztetnek a gyomor és bélrendszeri problémákra, ami akkor alakulhat ki, ha a teát nem forró vízzel készítjük el.
Mi ennek az oka? A növény és gyümölcsteák olyan csírákat, élesztőket, penészgombákat és baktériumokat tartalmaznak, melyek veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre.
A legtöbbjük ártalmatlan.
Ritka esetekben azonban a szalmonella is a kórokozók között megtalálható a tealeveleken.
A szalmonella fertőzés rendkívül veszélyes, különösen a gyerekekre, az idősekre és a gyenge immunrendszerrel rendelkezőkre.
A forró víz megöli a csírákat!
Ezért szükséges a teákat mindig forró vízben áztatva elkészíteni.
De nem csak ezért, hanem azért is, hogy a tealevelekben található gyógyító hatóanyagok kioldódhassanak.
Így lesz a tea íze valóban különleges és képes lesz kifejteni gyógyító hatását is.
Mennyi ideig áztassuk a teát?
Legalább
3 perc szükséges, hogy a teában az esetleges baktériumok, vírusok, kórokozók elpusztuljanak, és még
5 percre van szükség, hogy az aroma is kioldódjon.
Az sem jó, ha órákig ázik!
Miért nem szabad a teát órákig áztatni és kihűlni hagyni?
Mert egyes kórokozók túlélhették a forró zuhanyt, és újra felélednek, szaporodni kezdenek.
Értékes összetevők
Értékes összetevők vannak például a zöld teákban, melyek 95 Celsius fok felett elpusztulnak.
Hogyan készítsük el a teát megfelelően és biztonságosan?
A megfelelő tea elkészítéséhez érdemes a következőket szem előtt tartani: - Minél több a teában a tealevél, annál erősebb lesz.
- Minél hosszabb ideig hagyjuk a tealeveleket ázni, annál intenzívebb lesz a tea íze.
- Minél frissebb a tea, annál jobb az íze.
- A tealevelet, teafiltert mindig száraz, sötét és hűvös helyen tároljuk. Így marad meg az aromája és marad friss.
A víz minősége befolyásolja a tea ízét. A túl kemény víz teljesen elronthatja a tea ízét. Az karcos és keserű lesz. Ezt érdemes lehet egyszer kipróbálni ásványvízzel, csapvízzel és mondjuk teljesen lágy vízzel.
Megosztás
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget.
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat!