18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Gyógyteák, melyeket csakis FORRÓ vízben szabad áztatni – Különben BETEG lehetsz!

Megosztás
Egészség

A gyógyteák hihetetlenül népszerűek, de vajon tudjuk-e, melyiket szabad csak és kizárólag FORRÓ VÍZBEN áztatva készíteni? Ezek a teák szalmonellát tartalmazhatnak! Hogyan készítsd el egészségesen a gyógyteát!


A teát tényleg mindig forró vízben kell áztatni?
A legtöbb tea esetében a válasz nem.

Általánosan a teák termékleírásában a következő szerepel:
„Mindig öntsük le forró vízzel, vagy áztassuk forró vízbe.”

Ez az általános leírás, de vannak teafajták, melyeket kizárólag így szabad elkészíteni.
Egyáltalán elolvastuk már valaha bármelyik gyógytea elkészítésének módját a forró vizet illetően?
Ugye, hogy nem!

A gyógyteák természetes módon tartalmazhatnak SZALMONELLÁT!

Mi történik, ha nem forró vízben áztatva készítjük el?
Szakértők figyelmeztetnek a gyomor és bélrendszeri problémákra, ami akkor alakulhat ki, ha a teát nem forró vízzel készítjük el.

Mi ennek az oka?

A növény és gyümölcsteák olyan csírákat, élesztőket, penészgombákat és baktériumokat tartalmaznak, melyek veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre.

A legtöbbjük ártalmatlan.

Ritka esetekben azonban a szalmonella is a kórokozók között megtalálható a tealeveleken. 



A szalmonella fertőzés rendkívül veszélyes, különösen a gyerekekre, az idősekre és a gyenge immunrendszerrel rendelkezőkre.

A forró víz megöli a csírákat!

Ezért szükséges a teákat mindig forró vízben áztatva elkészíteni.
De nem csak ezért, hanem azért is, hogy a tealevelekben található gyógyító hatóanyagok kioldódhassanak.
Így lesz a tea íze valóban különleges és képes lesz kifejteni gyógyító hatását is.

Mennyi ideig áztassuk a teát?

Legalább 3 perc szükséges, hogy a teában az esetleges baktériumok, vírusok, kórokozók elpusztuljanak, és még 5 percre van szükség, hogy az aroma is kioldódjon.
Az sem jó, ha órákig ázik!

Miért nem szabad a teát órákig áztatni és kihűlni hagyni?
Mert egyes kórokozók túlélhették a forró zuhanyt, és újra felélednek, szaporodni kezdenek.

Értékes összetevők


Értékes összetevők vannak például a zöld teákban, melyek 95 Celsius fok felett elpusztulnak.

Hogyan készítsük el a teát megfelelően és biztonságosan?

A megfelelő tea elkészítéséhez érdemes a következőket szem előtt tartani:


  • Minél több a teában a tealevél, annál erősebb lesz. 
  • Minél hosszabb ideig hagyjuk a tealeveleket ázni, annál intenzívebb lesz a tea íze.
  • Minél frissebb a tea, annál jobb az íze. 
  • A tealevelet, teafiltert mindig száraz, sötét és hűvös helyen tároljuk. Így marad meg az aromája és marad friss. 
A víz minősége befolyásolja a tea ízét. A túl kemény víz teljesen elronthatja a tea ízét. Az karcos és keserű lesz. Ezt érdemes lehet egyszer kipróbálni ásványvízzel, csapvízzel és mondjuk teljesen lágy vízzel. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat