18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
Hirdetés

Gyömbérszirup készítése házilag! – Lépésről lépésre a RECEPT!

Megosztás
Egészség

A gyömbérről tudjuk, hogy az egyik legjobb ellenszere a megfázásnak. Hideg időben mindig legyen otthon gyömbér, és természetesen gyömbér szirupot is érdemes készíteni, hiszen erősíti az immunrendszert. Ez a legolcsóbb variáció!


Készítettünk már gyömbér szirupot?

Ahogyan a hőmérséklet csökkenni kezd kint, úgy nő meg a megbetegedések aránya is.
Már ez első hideg hullám után lecsökken immunrendszerünk hatékonysága.

Ezzel párhuzamosan fogékonyak leszünk a betegségekre.

A tél komoly tesztet végez állóképességünkön, vitalitásunkon.
De nem foghat ki rajtunk, ha napi rendszerességgel fogyasztunk gyömbér szirupot.

Jobb, mint a gyógyszer és olcsóbb is.

A boltok polcai ilyenkor tele vannak gyümölcslevekkel, szirupokkal, melyek erősítik az immunrendszert.

De minek megvenni, ha fillérekből elkészíthetjük mi magunk is, ráadásul tudjuk mit tettünk bele.

Hideg és megfázás elleni orvosságot készíteni egyszerű!

A gyömbér ősi gyógynövény, kifejezetten a főzete.

Milyen esetekben hatékony a gyömbér szirup?
A gyömbérszirup ideális megfázásra, köhögéses tünetekre, influenza esetén, légúttisztítóként, és megelőzésre.

Miért annyira közkedvelt?
Nem csak felnőtteknek ajánlott, hanem gyerekek számára is, akik ebben a formában szívesen le is fogyasztják, mert édes és érdekes az íze.
Naponta forró vagy hideg vízzel is bevihető a szervezetbe. Így aztán egyáltalán nem macerás az előkészület.

Gyömbérszirup recept

  • 200 g friss gyömbér 
  • 500 ml víz 
  • 1 citrom 
  • 300 g nád vagy barna cukor 

Hogyan csináld?


Hámozzuk meg a gyömbért, vágjuk nem túl vastag szeletekre.

Tegyük lábosba, amibe beleöntjük a vizet, és ebben pároljuk körülbelül 30 percet.
Hagyjuk kihűlni.
Szűrjük le szűrőn róla a folyadékot.
Facsarjuk ki a citrom levét.
Most a leszűrt gyömbért és a cukrot tegyük lábosba, adjuk hozzá a citrom levét, pároljuk össze őket. Folyékony állagot kell kapnunk.
Még forrón töltsük üvegbe.

Tipp

A leszűrt gyömbéres vízből készíthetünk teát. Ezt használjuk fel víz helyett, amikor teát innánk. A gyömbér íze nyomokban érezhető lesz, de nem lesz erős tőle a tea.

Figyelem!


A szirup térfogata még az üvegbe töltés után is nő! Ezért próbaként előbb öntsünk csak keveset az üvegbe belőle, és nézzük meg mi történik!

Tárolás: Hűvös, sötét helyen tároljuk lezárva. És mindig csak tiszta kanállal nyúljunk bele. Így 6 hónapig is eláll. 

Kinek nem ajánlott?

A gyömbér hatóanyagai fokozzák a vérkeringést és emelik a vérnyomást, ezért szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknek nem ajánlott.
Érdemes ebben a témában kikérni háziorvosunk véleményét.

Ez értendő minden gyömbért vagy gyömbér kivonatot tartalmazó készítményre is!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés


Népszerű cikkek