18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2017. novemberi horoszkóp – Középpontban a gondolatok. Te mit teremtesz?

Megosztás
Asztrológia

November a székely naptár szerint az Enyészet hava. Bármennyire is jól esett az őszi napsütés és a jó idő, most már fel kell készülnünk a hidegre, a borús időszakokra, ami bennünket is visszavonulásra „bekuckózásra” késztethet.


Hangulatunkra hatással lehet a nappalok rövidülése, fáradtabbnak, kedvetlenebbnek érezhetjük magunkat. 


A hónap energiáját a Skorpió jegy jellemzői erősen befolyásolják, ezért előtérbe lépnek a tudattalan folyamatok, a rejtett, szőnyeg alá söpört problémák. A Skorpió jegyének előnyös tulajdonsága a transzformáció, a teljes átalakulás. 

Ehhez azonban időnként mélyre kell kerülnünk, de a krízishelyzetek, bár kellemetlenek, abban szeretnének segíteni, hogy előrelépjünk és meglássuk a fényt az alagút végén. Azonban ha pesszimistán reagálunk és hátat fordítunk a fénynek, azzal a sötétséget választjuk, és egyre nagyobb sorstanítások szereplőivé válhatunk.

A hónap energiái a befelé figyelést, az önismeret elmélyítését és a gondolatok megreformálását támogatják. Ez az átalakító munka egyfajta gondolati megújulást hozhat mindenki számára, amihez meg kell látni a saját felelősséget életünk alakulásában. Remek időszak arra, hogy elmélyítsétek önismereteteket, sokat tanulhattok önmagatokról, a bennetek dolgozó mintákról, hitrendszerekről. 

Most lehetőségetek nyílik kipróbálni gondolataitok teremtő erejét, és saját teremtő képességeteket is. Önkifejezésben, kommunikációban megújulást hozhat a hónap, ehhez szükséges a gondolatok tudatos figyelése, megtanulva irányítani azokat.



A felelősséget saját bőrötökön tapasztalhatjátok meg, hiszen ami gondolati síkon foglalkoztat benneteket, az elég gyorsan manifesztálódhat fizikai síkon, életetekben is. Tudatosságotokat most a gyakorlatban is kipróbálhatjátok, és megnézhetitek mit teremtetek magatoknak. Mindannyian teremtők vagyunk, és ennek a teremtésnek az alapját gondolataink és érzéseink adják. Ne feledjétek! A biztonságot magatokban tudjátok megtalálni, a lelketek stabilitásában.

A hónap energiáját tekintve erősen dolgoznak az érzelmi energiák, ami miatt földelésre lesz szükségünk. A korlátozás nélküli érzelmek olyanok, mint a meder nélküli víz, romboló hatásúak. Mivel a novemberi érzelmi energiák befelé hatnak leginkább, ezért ez a romboló hatás magunk ellen működik a legkönnyebben. Tehát a gondolatok figyelése mellett, pihenjetek sokat, meditáljatok, sétáljatok a természetben, jógázzatok, viseljetek piros színt.
A hónap mantrája lehet: Értékes vagyok! Szerethető vagyok! Biztonságban vagyok!
Minél többet ismételjétek, ha szerethetetlennek érzitek magatokat.


Nézzük meg részletesebben az általános hatásokat.
Kezdjük megint a retrográd bolygókkal.
A Neptunusz bolygó még november 22-ig fog hátrálni, folytatva a ködösítést, hogy megtanuljuk levetkőzni az áldozati mintákat.
Az Uránusz ebben az évben már nem vált irányt, marad hátráló mozgásban, így év végéig fogjuk tanító hatását érezni. Mindezt azért teszi, hogy kikényszerítse belőlünk a szükséges változásokat.

Ahogy már említettem, a hónap indító energiáit nagyban befolyásolják a Skorpiós energiák, ugyanakkor felerősödik az újítás, belső hit, kontra ragaszkodás témaköre. A Skorpióra jellemző a ragaszkodás, a hangulatingadozások és a hangulati mélypontok is, amelyek most a gondolatokon keresztül igyekeznek megnyilvánulni.
A Nap a Jupiterrel összedolgozva szintén a befelé figyelést, az önismeret elmélyítését és fejlődésünket támogatja. Amennyiben most kezdetek valamilyen önismereti vagy önismeretet segítő tanulmányokba, annak hosszú távú fejlődéseteket támogató hatását élvezhetitek. Ha nem vágtok bele tanulásba, akkor is jó hatással lehet életetek alakulására, ha többet jártok olyan társaságba, ahol a pozitív életszemlélet uralkodik.
Ahogy már írásom elején jeleztem minden a gondolkodásosotokon fog múlni. A gondolatokkal teremtés mágiája most erősebben dolgozik, és csakis rajtatok múlik, hogy hagyjátok félelmeiteket negatív gondolatokat indítani, vagy hisztek magatokban, és pozitív gondolatok energiáját kihasználva elindultok a fény felé.

A ragaszkodás mellett megjelenő változásokat segítő hatást a hónap második hetétől egzakttá váló Kos Uránusz és a Nyilas Szaturnusz együttműködése adja. A hatás a hónap végéig erősebben működik, segítségével a változások valóban elindulhatnak, a régi struktúrába beépülhetnek az újítások, a teljes átakulás.

Sok lehetőség találhat rá az értékesítésben, tanácsadásban dolgozókra, ahogy az ingatlan értékesítésre is jó hatással lehet az időszak. Arra azonban figyeljetek, hogy a szerződéseket, megegyezéseket alaposan tanulmányozzátok át. 



Részletesen a hónap jelentősebb napjai

November 3. kimondottan jó nap (és még a hétvége is) művészi alkotásra, önismeretre vagy spirituális elfoglaltságokra. Mivel intuíciónk is jobban működik, ezért érdekes észlelésekben is részünk lehet. Ugyanígy kimondott sikereket élhetünk meg, ha másoknak nyújtunk segítő kezet.
A negatív megnyilvánulása saját tisztánlátásunkat érinti, elbizonytalanodhatunk, hogy jó e az irány amerre haladunk, és kissé idealistábbak is lehetünk a kelleténél. A negatív megnyilvánulást átfordíthatjuk, ha igyekszünk feltétel nélküli szeretettel nézni a másik emberre (persze nem elrugaszkodva a valóságtól) és a jót keresni benne.
Azonban könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy indokolatlanul látunk negatív jellemvonásokat vagy alakítunk ki összeesküvés elméleteket.

November 4-én feladat az egyensúlyteremtés a megfelelési vágyunk és a saját önös érdekünk között. A megoldásban a sorsbolygó (Szaturnusz) keze is benne van, így megnövekedett szabadságvágyunkat kissé visszafogja, nehogy elhamarkodott cselekedeteket tegyünk. Tulajdonképpen minden változást támogat, egyfajta kereteket, kitartást adva hozzá. Hétvége lévén kimondottan alkalmas az időpont arra, hogy környezetünket szépítgessük, változtassuk.

November 4. Telihold lesz a Bika jegyében, ami egy elengedős, megtisztulós időszak kezdetét is jelzi.
A téma a mérgező szülői MINTÁK elengedése lesz. Azért írtam nagy betűkkel a mintákat, mert nem az a feladat, hogy szüleinkre hárítsuk a felelősséget, hanem az, hogy azokat a mintákat, amik nekünk nem tetszettek, problémát okoznak, megváltoztassuk.

November 5-én estefelé a Merkúr bolygó az optimista, lelkes Nyilas jegyébe lép.
A bolygó hatással van gondolkodásunkra, kommunikációnkra. Aki az elmúlt időszakban gyakorolta a pozitív gondolkodást, és elméjét arra nevelte, hogy a szépre és a jóra koncentráljon, az most learathatja a babérokat, hiszen újjáprogramozott gondolkodása, most hatalmas lendületet kaphat és megerősödhet. Azonban aki ellustálkodta a Skorpió merkúri időszakot, az most azt veheti észre, hogy szinte megrohanják a téves elképzelések, és hatalmas hittel a negativitás mellett kampányol.

November 7-én dél tájban a Vénusz bolygó elhagyva a Mérleg jegyét, a Skorpió jegyébe lép.
A Mérleg jegyében a Vénusz bolygó nagyon jól érezte magát, harmóniára, békességre törekedett és energiája támogatta a baráti, családi összejöveteleket is. A Skorpió jegyében már közel sem érzi olyan jól magát a bolygó, egyfelől érzelmi szélsőséget okoz, erősíti a kutakodó hajlamot a negatív beállítottságot. Másfelől felszínre hoz rejtett dolgokat, amik főleg a kapcsolatokat, anyagi ügyeket érint. Erősítheti a félelmeket is, hiszen jobban aggódunk az esetleges veszteségek, nélkülözés miatt. Az viszont tény, hogy segít az elmélyülésben, elemzésben a befelé figyelésben.

November 9. Aki pozitívan akarja hasznosítani a nap energiáját, az nagyon ügyeljen az optimista hozzáállásra. Ezen a napon testközelből megtapasztalhatjuk, hogy a fény felé indulunk, vagy a hátat fordítva annak hagyjuk, hogy a pesszimizmus elhatalmasodjon rajtunk.
A Plútó mindig felkavarja a tudattalant, így könnyen lehet, hogy Édesapánkkal megélt és elfojtott konfliktusokat a párunkon vagy főnökeinken keresztül fogjuk újra tapasztalni. Ez a tapasztalat azonban csak abban szeretne segíteni, hogy szembenézzünk ezzel a szőnyeg alá söpört problémával, és megoldjuk végre.
A jó értelemben vett kutatómunkára kiváló időszak, tehát ha tanulmányaink miatt, vagy énünk fejlődése érdekében tesszük ezt, akkor hasznos napnak nézünk elébe.

November 10-én Tízmilliószoros nap lesz. Ezen a napon sokszoros energiák támogatását élvezhetjük, ezért ügyeljetek arra mit tesztek és mit gondoltok.




November 11-én kezdődik és egészen november 21-ig elég erősen érződik a Kos Uránusz és a Nyilas Szaturnusz trigonja.
Kimondottan fejlődésünket segítő, sorsikus kontroll alatt tartó időszakot élhetünk meg. Új ötletek megvalósításában, saját életünkkel kapcsolatos változások bevezetésére remek alakalom nyílik, de arra számítsatok, hogy nem egyik pillanatról a másikra fog mindez létrejönni, hanem a folyamatos fejlődés során. Alkalom nyílik arra, hogy félelmeket generáló, önmagunkkal kapcsolatosan kialakított téves elképzeléseinken, hitrendszereinken változtassunk. Hétvége kezdődik, így érdemes kicsit magatokba mélyedni, átgondolni hol tartotok, min változtatnátok. Hogy ez a hosszabb hatás kinek mely életterületein jelenik meg erősebben, az természetesen a személyes születési horoszkóptól is függ.

November 13. nehezebbnek ígérkező nap lesz, de könnyebbé tehetjük hatását, ha tudatosan odafigyelünk gondolatainkra. A gondolatok ugyanis befolyással lesznek harmóniaérzetünkre, és ha lehangoltságot érzünk vagy épp valamilyen félelem dolgozik bennünk, akkor a Jupiter bolygó annak fog még nagyobb teret adni, felerősítve azt. Ennek aztán eredménye lehet, hogy az amúgyis elég sok feszültséget és robbanékonyságot hordozó Skorpió jegye igen nagy erejű kirobbanást hoz. Tehát, ha harmóniában vagyunk, akkor a gondolati lelkesedésünket semmi sem fogja lehangolni.
Arra azonban különösen figyeljetek, hogy a tisztánlátás némileg korlátozott, így megkísérthetnek benneteket valami fantasztikus ajánlattal, vagy ideológiai elképzeléssel, ami tévútra vihet benneteket.

November 17. Szellemi és fizikai energiákban bővelkedő nap, amikor képesek vagyunk megvédeni saját álláspontunkat mások előtt. A lelkes gondolatok ösztönzőleg hatnak terveink megvalósítására, és akár a mindennapi munkánkba is lelkesedést, kreatív megoldásokat hozhatnak. Kimondottan alkalmas nap tárgyalásokra, konfliktusok kezelésére, ahol kompromisszumos megoldásra van szükség.

November 18-án Újhold lesz a Skorpió jegyében, amivel egy teremtő, új kezdeteket hozó időszak veszi kezdetét. Az időszak a párkapcsolati minták, hitrendszerek átalakításának kedvez, ami aztán támogatja távlati céljainkat.

November 19-én csak óvatosan, mert elég feszültek lehettek, ami gyengébb verzióban konfliktusokat (hatalmi harcokat), komolyabb esetben baleseteket okozhat. Legyetek tudatosak, ne kötözködjetek másokkal és ne akarjátok rájuk erőltetni saját elképzeléseteket! Emellett legyetek óvatosak a közlekedésben és a napi tevékenységetekben is.

November 21-én a Vénusz és a Plútó bolygónak az együttműködését „élvezhetjük” A Skorpió Vénusz már eleve önmagában hordozza a féltékenységet, túlzott ragaszkodást, a plútós energiával egyesülve ez szenvedélyes hajtóerőt is kaphat. Alaptalan vádakkal illethetjük párunkat, azonban az is igaz, hogy a megcsalásokra is könnyebben fény derülhet.

November 22-én 3 óra 51 perckor a Nap átlép a Nyilas jegyébe.
A befelé tekintő, inkább visszavonultságot, ámde hatalmi vágyakat kergető Skorpió jegyéből most az optimista, lelkes Nyilas jegyébe lép tovább a Nap. Ahogy a Skorpió inkább a befelé fordulást, visszavonulást támogatta, úgy a Nyilas jegye pont a kiáradás és az életörömök élvezete felé visz bennünket. A borús napokba fényt csempész, segítségével megerősíthetjük gondolati pozitivitásunkat. Azonban arra ügyeljetek, hogy a negatív megnyilvánulása az állásnak a mértéktelenség és a vak hit.

November 25-én a gondolkodásunk, tanulási készségünk új lendületet kap, ezért remek ötleteink lehetnek, és a nap alkalmas tanulmányok elkezdésére is. A szellemi éberségünk és frissességünk megnövekszik, nyitottakká válunk minden újdonságra, és az intuíciónk is remekül működik.
A régi megoldatlan problémákra most hirtelen bevillanhat a megoldás. Ha úgy érzitek ez őrültség, akkor csak írjátok fel egy papírra és pár nap múlva (kihasználva a szaturnuszi kontrolt) gondoljátok át újra.

November 28-án indul egy pár napig tartó hatás, amivel megalapozhatjuk a következő időszakot. Kereteket, kitartást ad az új ötletekhez. Ugyanakkor ha az előző hatásnak köszönhetően belefogtatok valamilyen tanulmányba, akkor a mostani hatás segít abban, hogy rendszerezzétek az új ismereteket. Vizsgázásra is kitűnő nap lehet.

Inspiráló ötletek Novemberre



Mindenkinek csodás novembert kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Elakadtál? Tanácstalan vagy? 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat